i Mammaliv, Vardag

Vår måndag

Igår startade vi dagen med att upptäcka att det kommit massor med snö under natten. När T åkte till jobbet begav vi oss därför ut till Slottsskogen för att leka lite i (förhoppningsvis den sista) snön innan våren kommer. Det blåste en hel del och var kallt men en liten stund höll jag ändå ut medan Storebror lekte på lekplatsen med tåget, stora valen och gungade en lång stund. Lillasyster sov gott i vagnen under tiden.

IMG_4375-2

På måndagar brukar vi åka till en öppen förskola i Guldheden men eftersom det snöade ganska mycket och man måste ta sig upp för en brant backe dit så kände jag mig inte så sugen på att gå hem, äta lunch och sedan dra på alla vinterkläder igen. Jag tänkte att det skulle vara lugnast att stanna hemma resten av dagen.

IMG_4394-2

Så när jag kände att jag höll på att förfrysa kinderna så vände vi hemåt för att handla lite mat som vi sedan lagade till och åt. Men Storebror var lite trött efter leken ute (dock inte så trött att han skulle sova) så han var lättirriterad på sin Lillasyster som hela tiden ville låna hans leksaker. Jag blev irriterad också då han var lite väl hårdhänt mot henne och det är inte helt lätt att hålla dem separerade då Storebror ville att jag skulle leka med honom (givetvis samtidigt som jag höll undan Lillasyster, när uppfinns den där kloningsfunktionen?).

Dagen fortsatte ungefär så här och eftersom T skulle jobba länge så tänkte jag att Storebror iallafall borde somna snabbt och att jag sedan kunde lägga mig tidigt med Lillasyster som varit lite förkyld de senaste dagarna. Behöver väl knappast säga att min plan misslyckades? Läggningen tog 1,5 timme och när jag sedan plockat ihop resterna från middagen i lunchlådor och släpat mig i säng var klockan halv 11. Under natten har stackars Lillassyter hostat och varit täppt i näsan så delvis har jag fått sitta upp med henne i sängen för att hon ska kunna andas lugnt och sova.

Jaja. Nu är Storebror på förskolan  och Lillasyster sover. Jag har hunnit ta en långdusch och vi ska bara vara hemma tills Storebror ska hämtas igen.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggUtflykt till Trädgårdsföreningen
Nästa inläggLillasyster 10 månader 

2 Kommentarer

 1. Jessica
  8 månader ago

  Nu vill vi inte ha mer vinter. Ser fram emot våren och solen nu 🙂 Krya på Lillasyster <3

  Reply
  1. JennyJenny
   8 månader ago

   Tacktack!

   Reply

Kommentera