i Graviditet, Lillasyster - första året, Mammaliv, Vardag

9 månader utanför magen 

Nu har Lillasyster funnits med oss utanför min mage lika länge som hon tillbringade inuti den; 9 månader. På ett sätt känns hon så självklar i vår familj men samtidigt har de här månaderna gått så snabbt!

Så för att uppmärksamma detta tänkte jag bjuda på en liten återblick till hennes sista tid i magen och första tid med oss.

Den här bilden är från den 29 mars. Alltså i 8:e månaden ungefär.
Här är det den 8 april och alltså ungefär en månad innan Lillasyster föddes. Känns lite märkligt att se bilder med den stora magen. Men just då kände jag mig inte speciellt stor utan levde som vanligt; jobbade och tog hand om Storebror.

Denna bilden är från den 29 april. Cirka en vecka innan Lillasyster föddes. Jag hade möblerat om i vårt garderobsrummet efter några Ikea-besök för att våra kläder och alla barnkläder skulle få plats.

Här är en av de sista bilderna på magen. Jag tog den när vi satt i bilen på väg till Varbergs sjukhus. Vattnet hade gått tidigt på morgonen men jag hade inga starka värkar ännu så bilresan var lugn. Det kändes så overkligt att lilla J snart skulle vara hos oss.

Den här målningen med en superlång navelsträng gick längs med världens längsta korridor som man var tvungen att gå i för att komma till förlossningsavdelningen och BB. Vi gick där några gånger 😉

Några timmar senare var vi plötsligt tvåbarnsföräldrar! Så liten hon var!

Efter två nätter på BB längtade vi hem till K och vi möttes av honom och hans farmor. De hade gjort så fint hemma med ballonger och pynt. K fick en docka från Lillasyster som blev hans egen bebis. Och plötsligt var K storebror och det kändes som att han blivit äldre och större på bara de två dygnen vi var borta.

In i bebisbubblan med världens snällaste bebis. Hon gillade verkligen att sova (med pauser för att äta så klart). Mycket bebisgos och mycket lek med Storebror blev det! Och nu är hon redan 9 månader och kryper runt här hemma och jollrar!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Pepparkaksscones och andra julbestyr 

Skrivet den 29 november, 2017

Julpyssel och bullar

Skrivet den 19 december, 2016

Julkalender

Skrivet den 13 december, 2015

Föregående inläggFika med syster och event 
Nästa inläggLazy sunday

2 Kommentarer

 1. Jessica
  7 år ago

  Kul med en tillbakablick! Tiden går fort minsann. Fin bebismage du hade <3

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Jessica: Tacktack. Ja, jag hade ju tur att må bra under graviditeterna så det är fint att se tillbaka 😉

   Reply

Kommentera