i Mammaliv, Tips, Vardag

Date på en måndag och lite bartips i Göteborg

Det har varit en minst sagt intensiv vecka för oss; en resa fram och tillbaka till Blekinge, besök av mina systrar för att fira Storebror och sedan det stora firandet på hans födelsedag i söndags med massor av släkt och vänner. Storebror har sovit dåligt på grund av all förväntan och det har ju såklart påverkat vår sömn också. Men igår ställde barnens farmor upp genom att passa dem några timmar på eftermiddagen och T kom hem tidigt från jobbet. Då passade vi på att smita ut bara vi två för att ha lite tid för oss själva några timmar.

jennyjenny_forgoodluck-6

Vi började med att gå till vårt stammisställe där vi ofta dricker kaffe annars. För att känna att vi verkligen var barnfria den här gången så tog vi varsin öl i stället för kaffe.

jennyjenny_forgoodluck-13

Vi vandrade sedan vidare i ett blåsigt Göteborg och funderade vilka ställen vi skulle gå till nu när vi var utan både barn och barnvagn. Valet föll på Dorsia, ett hotell som har en väldigt speciell inredning. Det är 20-talsinspirerat med massor av mörka sammetstyger och väldigt hög mysfaktor. Det var tyvärr så mörkt att det var svårt att fånga det hela på bild men jag kan verkligen rekommendera ett besök i deras bar. Vi tog varsin drink och satt och njöt av lugnet och pratade om allt och inget.

jennyjenny_forgoodluck-38

Innan vi gick besökte jag toaletterna och även där var det så fint att man nästan var tvungen att dröja sig kvar lite extra.

Menmen, vi hade bara några timmar på oss innan vi skulle hem för att äta middag med svärmor och min mans bror och hans tjej så vi gick vidare till nästa stopp som blev Tranquilo. En restaurang som är inpirerad av Sydamerika både när det gäller inredning, meny och drinkar. Om du gör ett besök här så missa inte att gå nedför trappan och ta en titt på nedervåningen. Det är många skrymslen och vrån med spännande detaljer. Den här gången höll vi oss bara i baren på ovanvåningen och skålade; jag med bubbel och T med en öl.

Trots att veckan påverkat orken och tröttheten så gav de här timmarna med T mig så mycket ny energi. Och även om det var lite bar-hoppning på en måndag eftermiddag så kändes det helt perfekt. Ingen sen kväll, ingen trängsel och sedan blev vi ju dessutom serverade koreansk middag när vi kom hem!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Foodtrucks på Götaplatsen 

Skrivet den 17 juli, 2016

Sjöfartsmuseum med barnen

Skrivet den 21 oktober, 2016

Hej helgen!

Skrivet den 21 januari, 2017

Föregående inläggStorebror tre år
Nästa inläggHemmagjord glass

2 Kommentarer

 1. Jessica
  4 månader ago

  Åhh vad underbart att få lite tid bara för varandra, utan barn. Sånt behövs <3

  Reply
  1. JennyJenny
   4 månader ago

   Ja, det var efterlängtat o väldigt fint! 🙂

   Reply

Kommentera