i Mammaliv, Recept och mat, Tips, Vardag

Hemmagjord glass

Sommar och fint väder innebär många glassar. Speciellt när man har barn i familjen. Jag blev därför väldigt glad när jag hittade formar på Lagerhouse som man kan använda för att frysa in egna glassar. Storebror gillar isglassar allra mest och då är det ju enkelt att mixa frukter och osötade juicer för att sedan frysa in. Yoghurt som är smaksatt funkar också väldigt bra att hälla i och frysa.

jennyjenny_glass2-3

Det är skönt att veta vad glassen innehåller och även om det såklart blir glassar när vi är ute och solen skiner så kan man i allafall varva med den lite nyttigare hemmagjorda. Finns säkert sådana här formar lite överallt att hitta men jag tyckte att den här formen var väldigt smidig att använda.

jennyjenny_glass2

Och som första test gjorde vi två olika sorter. En med mixad vattenmelon och en med rabarberyoghurt, Väldigt goda båda två!

jennyjenny_glass

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Hemmagjord ”glass”

Skrivet den 30 december, 2015

Förskoledagar 

Skrivet den 22 juni, 2016

Föregående inläggDate på en måndag och lite bartips i Göteborg
Nästa inläggFor Good Luck

3 Kommentarer

 1. Jessica
  4 månader ago

  Det är ju helt perfekt!! Jag funderar på att skaffa sådana själv även fast jag inte har barn. Har ju en vuxen som är väldigt förtjust i glass och som borde äta lite nyttigare varianter 😉

  Reply
  1. JennyJenny
   4 månader ago

   Du som inte har barn kan ju dessutom göra drink-glassar 😉

   Reply
 2. Jessica
  4 månader ago

  Där gav du mitt ett bra tips … tack 😉

  Reply

Kommentera