i Mammaliv, Recept och mat, Tips, Vardag

Hemmagjord glass

Hur du gör enkel hemmagjord glass

Har du undvikit att göra hemmagjord glass för att du tänkt att det är så svårt? Jag har några tips som gör det väldigt enkelt att fylla frysen med goda glassar. Dessutom är de nyttiga att ta fram som ett svalkande mellanmål för stor och små.

Sommar och fint väder innebär många glassar. Speciellt när man har barn i familjen. Jag blev därför väldigt glad när jag hittade formar på Lagerhouse som man kan använda för att frysa in egna glassar. Storebror gillar isglassar allra mest och då är det ju enkelt att mixa frukter och osötade juicer för att sedan frysa in. Yoghurt som är smaksatt funkar också väldigt bra att hälla i och frysa. Då blir det lite mer matigt och passar bra som ett mellanmål.

hemmagjord glass

Jag tycker att det är skönt att veta vad glassen innehåller. Även om det såklart blir en del köpta glassar när vi är ute och solen skiner så kan man i allafall varva med lite nyttigare hemmagjord glass. Det finns säkert sådana här formar lite överallt att hitta men jag tyckte att de här var väldigt smidiga att använda.

hemmagjord glass

I det första test gjorde vi två olika sorter med hemmagjord glass. Den första blev med mixad vattenmelon och den andra med rabarberyoghurt. Väldigt goda båda två!

hemmagjord glass

Vill du ha mer tips så hittar du kategorin med mat och recept här!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Hemmagjord ”glass”

Skrivet den 30 december, 2015

Förskoledagar 

Skrivet den 22 juni, 2016

Göteborgs godaste gelato

Skrivet den 13 april, 2018

Föregående inläggDate på en måndag och lite bartips i Göteborg
Nästa inläggFor Good Luck

3 Kommentarer

 1. Jessica
  2 år ago

  Det är ju helt perfekt!! Jag funderar på att skaffa sådana själv även fast jag inte har barn. Har ju en vuxen som är väldigt förtjust i glass och som borde äta lite nyttigare varianter 😉

  Reply
  1. JennyJenny
   2 år ago

   Du som inte har barn kan ju dessutom göra drink-glassar 😉

   Reply
 2. Jessica
  2 år ago

  Där gav du mitt ett bra tips … tack 😉

  Reply

Kommentera