i Mammaliv, Vardag

Tågresa till Blekinge 

Förra torsdagen åkte jag, K och J tåg till den lilla byn i Blekinge där jag kommer ifrån. Det var premiär gör att åka själv med dem på tåg. Jag och K har ju åkt många gånger under hans två år och vissa saker har blivit lättare och andra svårare när han har blivit större. 

Jag tycker att det är enklare att roa honom nu när han kan rita, pyssla med sina leksaker eller lyssna när jag läser böcker. Men han är ju också rörligare och kan mer än gärna springa iväg. Det oroade mig lite eftersom jag inte kan springa efter lika lätt med J i famnen. 

Resan gick iallafall över förväntan. Förutom att det var en väldigt varm dag och det därför var galet varmt ombord på det gamla tåget så skötte sig båda barnen så bra! J var nöjd med att äta och sova även om jag hann bli lite stressad när hon skrek några gånger av värme och trötthet. K lekte med sina bilar, vi läste böcker och sedan kröp han mer mellan sätena och satt med alla saker (och mutkakor) i sin ”koja”. 

Varsitt blöjbyte på dem lyckades jag också hantera och tre och en halv timme senare var vi framme i Emmaboda. Sista biten hem åkte vi bil och då var vi alla trötta så det var skönt när vi kom hem till gården där vi kunde stäcka på benen och K fick springa runt och upptäcka alla saker. 

Tågresan tillbaka i måndags gick nästan ännu bättre. K var trött och sov sista timmen, J sov de första två timmarna och vädret var mycket svalare så vi slapp svettas på tåget. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Sjukdomsperioden har börjat på förskolan

Skrivet den 28 november, 2017

Sju saker som är lättare med andra barnet

Skrivet den 11 oktober, 2016

K hänger med farmor

Skrivet den 28 januari, 2016

Föregående inläggSoligt
Nästa inläggPaket

Bli först att kommentera!

Kommentera