i Mammaliv, Vardag

Trasig hiss och fotografering 

Igår vid lunchtid gick vår hiss sönder. Jag upptäckte det för att jag satt två nybadade och trötta barn i barnvagnen och skulle gå ut en promenad så att de fick sova istället för att vara gnälligt trötta inne i den varma lägenheten. Så besvikelsen var stor när inget hände när jag tryckte på hissknappen. 

Fick ta in barnen igen och K har jättesvårt att somna om han inte åker vagn så han fortsatte att vara vaken under eftermiddagen och jag ringde runt för att jaga hissreparatören. 

På kvällen skulle T ha grillning och fotografering på sitt jobb så han kom och hämtades oss och tillsammans bar vi ner barn och nödvändig packning. 

Kvällen var jättetrevlig och efter att K fått lite sömn i bilen var han vaken ända tills vi var hemma strax efter tio men somnade sedan snabbt. Han hade ju röjt runt hela kvällen och dessutom fått vara lite modell framför kameran. 


Nu på morgonen när jag skulle parkera om bilen så var hissen fortfarande trasig. Då vi bor på sjätte våningen så är det inte helt lätt att ens gå uppför trapporna själv och bärandes på en 14-kilos-människa blir det ännu lite tyngre 😉 Så nu har jag ringt de som har hand om hissen igen och de lovade att kontakta reparatören (som tydligen inte hann ut igår…). 

Hoppas den blir lagad snabbt så vi kan komma ut lite idag! 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Fullt hus

Skrivet den 22 juli, 2016

Lär sig att sätta sig upp och klappa händerna

Skrivet den 14 februari, 2017

Utflykt till Trädgårdsföreningen

Utflykt till Trädgårdsföreningen

Skrivet den 4 mars, 2017

Föregående inläggJ 12 veckor 
Nästa inläggJ 3 månader

7 Kommentarer

 1. Evanesse
  8 år ago

  Typiskt med trasig hiss, får hoppas de får lagat den snart! 🙂

  Reply
 2. Evanesse
  8 år ago

  Ja när man väl lärt sig att använda sjal är det nog mycket bättre. Det ser också ut som om barnet kommer närmare inpå huden? Hur länge har du dem i per gång (ja tjejen nu då) och till vilken ålder?

  Reply
  1. Jenny
   8 år ago

   Ja, man kan ju till o med bära hud mot hud 😉 Trikån har jag använt från start och till ca 6 kg för sen är den inte så stabil. En vävd avlastar mer och tror killen var ca ett år när jag slutade bära (klarar iallafall 15 kg). Tjejen gillar vagn mycket mer än storebror så honom bar jag mycket (nästan varje gång vi skulle ut men så smidigt utan vagn i affärer med trappor o allt) så hon har suttit framförallt till o från förskolan så har storebror gått eller åkt sulky. Inte behövt bära så mycket hemma ännu men det beror på värmen också. Blir ju som att bära på ett element 😉 men när det inte är så varmt är det bara mysigt. Mina barn har kunnat sova i sjalen i flera timmar i sträck.

   Reply
 3. Evanesse
  8 år ago

  Ja det är ju det med värmen, vi blir som en bastu tillsammans. Men han väger ca 5kg nu, är det någon mening att köpa en variant som heter tricot slen då tro? Han vill gärna vara med hela tiden så jag behöver någon bra 🙂

  Reply
  1. Jenny
   8 år ago

   Hmm… Barnet bör ju vara lite stadigt när man använder en vävd för då måste man knyta om det. Trikån kan man ha färdigknuten o bara sätta i barnet. Men jag skulle nog satsa på en vävd för den kan du ha länge. Tvätta den några gånger så blir den mjuk o gosig också 🙂

   Reply
 4. Evanessè
  8 år ago

  Vi köpte en tricot slen (ej tvättat än, testat den lite snabbt bara) och det är varmt, haha. Dessutom knycklar sig kläderna och jag tycker den sitter bökigt baktill, men man kanske lär sig? Han verkar gilla den, förutom att jag tror att han får ont (den trycker liksom lite på huvudet (ligger spänt från min axel) men har jag det löser sitter han dåligt för det också.

  Hur ser det ut för dig?

  Reply
  1. Jenny
   8 år ago

   Är nog smidigast att ha ett tight linne under som inte skrynklar ihop. Om han får ont så kommer han nog att protestera (skrika) Annars är det ju bra att den håller upp huvudet så att nacken får hjälp 🙂

   Reply

Kommentera