i Tips

Gratis medicin till barn 

Från och med årsskiftet så är medicin gratis för barn och ungdomar under 18 år. Det gäller även för asylsökande barn och ungdomar. 

Anledningen är för att man vill jämna ut hälsoskillnader mellan olika grupper i samhället och att ingen ska behöva avstå från att hämta ut mediciner för att de är för dyra. 

Det är bara mediciner som ingår i högkostnadsskyddet som är gratis och lille K har en medicin för sin mage som inte ingår där. 

  

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggInställd resa
Nästa inläggGravid vecka 23

Bli först att kommentera!

Kommentera