i Vardag

Midsommarafton på landet

midsommarafton på landet

Vi tillbringade en lugn midsommarafton på landet. Större delen av dagen ägnade min pappa åt att göra midsommarstången. Blommorna som användes var ju dels prästkragarna från grannens trädgård men också rödklöver som vi plockade i diket bredvid vägen. Resultatet blev så fint. Det är bara så synd att blommorna och löven vissnar på bara någon dag.

midsommarafton på landet

midsommarafton på landet midsommarstång

Vi hade tur med vädret. Varmt och soligt så vi kunde vara utomhus hela dagen. Efter en klassisk midsommarlunch så dukades tårtan fram. En klassisk gräddtårta med jordgubbar från trädgården.

midsommarafton på landet midsommartårta

Bredvid vår altan finns ett äppelträd som helt tagits över av en honungsros. Rosorna doftar så sött och gott. Speciellt mot kvällen. Innan läggdags så tog jag och barnen en promenad runt trädgården så att de skulle få göra av med lite extra energi.

midsommarafton på landet

midsommarafton på landet honungsros

Här är lite av grönsakslandet där man kan plocka in dill, persilja, lök, morötter, sallad och en och annan blomma. Det som täcks av det blåa nätet är jordgubbsplantorna. De måste skyddas noga för fåglarna älskar de söta jordgubbarna.

midsommarafton på landet

Vi gick sedan lite närmare skogen där barnen tyckte det var kul att springa och jaga nattfjärilarna. Perfekt kvällssyssla! När vi alla var trötta så gick vi in och läste godnattsagan och somnade sedan gott i den ljusa midsommarnatten.

midsommarafton på landet

midsommarafton på landet

midsommarafton på landet jennyjenny

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Vår midsommar

Skrivet den 1 juli, 2017

Midsommarblommor

Midsommarblommor

Skrivet den 16 juli, 2019

Midsommarafton 

Skrivet den 27 juni, 2016

Föregående inläggMidsommarblommor
Nästa inläggSommarlov och lugna dagar

3 Kommentarer

 1. Jessica
  3 år ago

  Härliga foton och vilken fin midsommarstång <3

  Reply
 2. Josefine Mellstål
  3 år ago

  Bertil är verkligen bäst på det där med att smycka midsommarstängerna genom åren 👍🌺🙏🌞 Så mysiga foton sizz! 💕

  Reply
  1. JennyJenny
   3 år ago

   Ja, superfina! Tack så mycket 💕

   Reply

Kommentera