i Graviditet, Mammaliv

Stora förändringar

Det har varit lite låg aktivitet här på bloggen det senaste och det har lite olika anledningar. Dels så har jag ju börjat jobba mer nu sedan K fick sin förskoleplats (jobbar ca 70%) och därmed försvinner tiden som jag kunde ägna till bloggande, som brukade vara när K sov middag. Jag har också varit väldigt trött för jobb i kombination med allt pyssel hemma tar på krafterna innan man blir van. 

Men en annan stor anledning är att tankarna varit fyllda med något som jag inte ville lägga ut på bloggen tidigare men nu är det dags. T och jag gick upp i tisdags morse och lämnade K på förskolan ovanligt tidigt. Vi skulle besöka Barnmorskegruppen för ett ultraljud. Den 2 september fick vi nämligen reda på att graviditetstestet visade positivt och nu var det dags att få det bekräftat vid vår inskrivning.

På skärmen visade sig en liten böna med ett tickande hjärta och vi fick till och med se lite sprattel från armar och ben. Vi är väldigt glada då det hela var planerat men precis som första gången så är det alltid lite oro, speciellt under de första veckorna.

Vi fick reda på att vi är i vecka 10 (9+5 för att vara exakt idag) och att det lilla barnet är beräknat att komma till oss i maj. Ungefär en månad innan K fyller 2 år. Eftersom den här bloggen är tänkt att fungera lite som min dagbok och kom-ihåg för mitt minne så tänker jag försöka skriva om mina symptom och tankar under graviditetens gång men också leta upp mina anteckningar från förra graviditeten för att jämföra och komma ihåg hur det var då, för två år sedan.

 

graviditetstest ultraljud

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Gravid vecka 37

Skrivet den 17 april, 2016

Gravidlistan

Skrivet den 25 maj, 2017

Gravidyoga

Skrivet den 14 januari, 2016

Föregående inläggTjejkväll
Nästa inläggGravid vecka 10

Bli först att kommentera!

Kommentera