i Mammaliv, Vardag

Trött vecka

Började på detta inlägget i tisdags och då med rubriken ”Trött tisdag”… sen hände det saker och inlägget blev aldrig skrivet. Jag får nästan gå tillbaka en hel vecka i tiden till förra lördagen. Lillasyster hade i något obevakat tillfälle gjort sig illa under foten (kanske när vi var på landet och hon ibland sliter av sig skor och går barfota). I lördags såg jag i alla fall att hennes vänsta stortå svullnat upp en hel del och dessutom var det rött en bit upp på foten. Efter koll av feber så visade det sig att hon hade en bit över 38 grader. Vi ringde läkaren som ordinerade pencilin och annars var det bara att vänta ut det.

Okej, det var första händelsen. Den fick sina följder för pencilin kan ju göra en dålig i magen och speciellt små bebismagar tydligen (detta är första gången något av våra barn fått pencilin). Efter en nästan sömnlös natt i tisdags (tror jag fick ihop 2-3 timmar, ej i sträck) så kollade jag av med BVC och pencilin gör inte bara magen lös utan bajset blir väldigt frätande… Stackars Lillasyster. Hon hade verkligen försökt klia sönder blöjan under natten. Och sedan var det ändå bara att fortsätta ge medicinen med tvång och under tårar.

jennyjenny_landet-3

Storebror lämnades på förskolan efter denna sömnlösa natt med förhoppning om att gå hem och få lite vila. Hoppet infriades icke… Klockan 12 ringde de från förskolan och sa att Storebror skrek när han försökte bajsa och var helt svettig och röd. Förstoppning trodde de och rekommenderade besök på vårdscentral. Jag och Lillasyster sprang dit och efter snabbkoll så fanns inga vårdcentraler med drop-in så det fick bli en spårvagnstur till barnakuten.

Sex timmar senare så kom vi hem. Storebror hade varit så duktig men var helt slut och sov tungt. Tänkte att han säkert behövde sova några extratimmar efter allt som hänt. Fel, fel, fel! Han vaknade vid 22-tiden och var sen hur pigg som helst. Jag somnade vid midnatt och sedan var det T:s tur att få tre timmars sömn den natten. Jag vaknade vid halv sex på morgonen och gick ner och bytte av honom för då var Storebror pigg igen.

Resten av veckan fick Storebror vara hemma från förskolan så att vi hade koll på magen (den skötte sig) och Lillasyster har sovit bättre men fortfarande haft en jobbig stund vid halv fem varje morgon då hon ammat och inte kommit till ro på några timmar. Så nu när det är fredag är det inte riktigt den energirikaste fredagskänslan som infunnit sig. Men pencilinkuren är snart klar och alla börjar bli friska så har ändå hoppet om en bra helg! Men nu  vet ni varför inläggen inte lagts upp här på bloggen i en rasande fart…vi har varit lite upptagna.

jennyjenny_landet-2

Bilderna från när vi var på landet har inget med texten att göra men tänkte att det gör inlägget lite trevligare när innehållet var så tråkigt 😉

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggPå jakt efter smultron
Nästa inläggLillasyster 14 månader

4 Kommentarer

 1. Soon Im martinsson
  3 månader ago

  Oj vilken tuff vecka ni måste ha haft!! Jag tyckte nig att ni båda hade svarta ringar under ögonen…
  snart kommer jag dit jippi!!!

  Reply
  1. JennyJenny
   3 månader ago

   Ja, det har varit lite mycket på en gång och dessutom när T varit dålig. Men det vänder ju. Och ska bli skönt o kul att du kommer

   Reply
 2. Jessica
  3 månader ago

  Nämen fy vilken otur att allt händer på en gång. Hoppas ni får en lugnare period nu. Kram.

  Reply
  1. JennyJenny
   3 månader ago

   Ja, det är inte lätt när allt ska orkas med samtidigt. Men hoppas energin återvänder snart! Kramar

   Reply

Kommentera