i Barnen, Mammaliv, Storebror - ett år, Vardag

18-månaderskontroll på BVC

Igår eftermiddag var hela familjen på BVC. K skulle på sin 18-månaderskontroll på BVC Lillugglan. Dagen startade med Lucia-firande på förskolan så tomtedräkten fick sitta på hela vägen till BVC.

18-månaderskontroll

Nu är ju inte kontrollerna på BVC lika ofta som de var när K var mindre. Men eftersom det händer så mycket med utvecklingen så är det spännande att se vad som hinner hända mellan besöken.

På 18-månaderskontrollen på BVC så fick K rita med kritor, bygga med klossar och peka ut kroppsdelar på en docka. Sköterskan kollade också om han förstod uppmaningar och kunde följa enkla instruktioner. Allt gick jättebra och han fick ”godkänt”.

K fick också väga och mäta sig. Han vägde 12,5 kg och var 87,5 cm lång. Han fortästter att följa sina kurvor bra!

Och till sist fick han en spruta med vaccin. Pappa T distraherade genom att blåsa såpbubblor. Det fungerar faktiskt så bra och det blev inga tårar alls!

Så hela besöket gick jättebra! Det var mycket aktiviteter i går för K med Lucia på förskolan, BVC-besök, hänga med mig på ett kort möte på jobbet och en fika. Mycket intryck men en bra dag!

18-månaderskontroll på BVC

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

fyra år

Storebror fyra år

Skrivet den 20 september, 2018

Lillasyster – 9 månader

Skrivet den 7 februari, 2017

J 12 veckor 

Skrivet den 29 juli, 2016

Föregående inläggFörsta luciafirandet
Nästa inläggJulkalender

1 kommentar

  1. Dags för 1,5-årskontroll på BVC | Mitt liv som tvåbarnsmamma | JennyJenny.se
    7 år ago

    […] Så här såg det förresten ut när Storebror var på sin 1,5-årskontroll för två år sedan. […]

    Reply

Kommentera