i Mammaliv, Vardag

J två månader


Idag är det den 5 juli och J blir två månader gammal. Tiden går fort samtidigt som det känns som att hon har varit med i familjen länge. På bilder kan jag se att hon ändrat utseende en hel del den här tiden och hon har ju framförallt gått upp i vikt. 

Hon är mycket mer vaken på dagarna och söker ögonkontakt och ler mycket mot mig, sin pappa och sin storebror. De senaste dagarna verkar hon också ha fattat tycke för en leksak; en pipleksak från Sophie la Giraffe. 

Nätterna sover hon fortfarande bra. Hon brukar ha ett lite längre sovplats från ca 22 eller 23 men sedan vaknar hon ungefär varannan timme för att äta men somnar snabbt om igen. Hon äter ungefär varannan timme på dagen också om vi inte är ute och går med vagnen eller om hon sitter i bärsjalen för då sover hon längre. Jag kollade med barnmorskan om man ska försöka styra mattiderna så att det går lite längre tid emellan men hon sa att det är jättebra att hon äter och får styra så länge det känns okej för mig. Och det gör det verkligen. Har inget problem med det och nu äter hon fortare än i början. Hon äter klart på kanske 10-15 minuter. De första veckorna kunde amningarna ta 45 min till 1 timme. 

J är en nöjd tjej för det mesta när hon är vaken. Hon har fått testa babygymmet några gånger och ligger och viftar med armar och ben och ”pratar” med leksakerna som hänger där i. Annars försöker jag ha henne i knäet och prata och leka med henne så mycket storebror tillåter. Blir ju lite extra tid med henne när han är på förskolan och annars få hon titta på när jag och K leker men den allra mesta tiden sover hon än så länge. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Lazy sunday

Skrivet den 5 februari, 2017

Det där med att handla kläder

Skrivet den 12 februari, 2017

Helgen

Skrivet den 8 september, 2015

Föregående inläggGunga, gunga, gunga
Nästa inläggJobbig dag

Bli först att kommentera!

Kommentera