i Mammaliv, Vardag

2 juni

Nu är det redan juni. Första sommarmånaden är här och det känns faktiskt som att sommarvädret har kommit också. Storebrors tre dagar på förskolan denna veckan har rusat iväg som vanligt så det får bli lite sammanfattning av veckan i det här inlägget. Jag har ofta så många saker som jag tänker att jag vill hinna med men börjar vänja mig vid att ungefär hinna hälften. Det mesta beror ju på Lillasysters dagsform. Vissa dagar vill hon inte alls sova och då vill hon mest bli buren vilket betyder att min rörelseförmåga blir något begränsad. Andra dagar kan hon sova någon timme i sängen eller vagnen och då gäller det att passa på!

I måndags var det sommarfest på Storebrors förskola så då lyssnade vi på barnen som sjöng (vårt barn ville vara med en enda sång) och fick se när Storebror fiskade upp en påse popcorn ur fiskedammen och fick varm korv med bröd innan energin tog slut för båda barnen och vi vandrade hem.

På tisdagen följde vi med en förskolekompis hem efter hämtningen. Vädret var ganska tråkigt så det var perfekt att leka inne en stund och få några timmar att gå på eftermiddagen. När vi kom hem så plingade det på dörren och det var några av grannbarnen som ville komma in och leka med Storebror. De stannade bara en kort stund för de blev snart hämtade till sina egna hem för middag men det gav ändå en försmak över vad som komma skall…med kompisar på besök och skratt och liv i hela lägenheten.

Onsdagen innebar så klart öppna förskolan efter vanliga förskolan. Nästa vecka är det sommaravslutning och jag undrar vad vi ska hitta på alla onsdagar (och andra dagar så klart) under sommaren. Hoppas att det fina vädret håller i sig så att man kan vara i parker och lekparker! När T kom hem från jobbet så tog vi en promenad till Vasaparken där barnen fick göra av med sista energin. Storebror somnade på tio minuter när det var dags för nattning.

Och igår var det ett nytt försök med restaurangbesök. Lillasyster somnade på vägen dit och höll sig sovande under hela besöket. Storebror inledde strålande med att sitta och småprata med mig medan vi väntade på maten. Men sedan fick han ett ryck och kunde inte alls sitta still. Vi satt på en ganska lugn uteservering men stressnivån ökar ju ändå. Trots framtrollande av en iPad så hade han svårt att behålla fokus men vi lyckades få i oss vår mat. Vi får väl ge det lite tid innan nästa försök men samtidigt vet man ju inte hur det går om man inte vågar testa.

Ja, det här blev kortversionen av veckan. Jag började skriva på det här inlägget i går förmiddag men sedan har livet (barnen) kommit emellan kan man säga. Just nu har båda barnen somnat denna fredagkväll. T är ute och firar en vän som fyller år och jag har lite lugn här hemma så att jag äntligen kunde öppna upp datorn. _MG_7580

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggMest gillade på Instagram i maj 
Nästa inläggStorebror snart tre år 

Bli först att kommentera!

Kommentera