i Jenny reser, Vardag

Besök på Marinmuseum

När vi var i Blekinge så passade vi på att göra ett besök på Marinmuseum. Vi var ju där även förra året. Storebror kom håg en del från förra årets besök och hade några favoriter som han gärna ville kolla på igen. Bland annat den spännande vrakgången där man går ner i en tunnel under vattnet och kan se ut genom fönster. På havsbotten ligger ett gammalt vrak  från 1700-talet och man kan även få se fiskar som simmar runt i det mörka vattnet.

En annan viktig sak som barnen ville göra var skeppsgosseskolan på fartyget Jarramas

besök på marinmuseum

Skeppsgosseskola på Marinmuseum

I skeppsgosseskolan får barnen vara med och lära sig lite om livet ombord på båtarna. De får skrubba däcket med vatten och borstar och testa hur skeppspojkarna sov ombord på båten. Innan de får gå ombord får de göra ett intagningsprov. Det är en dragkamp för att se om de är starka nog.

Båda barnen tyckte det var riktigt kul. Storebror gillade dessutom den torkade fisken som de fick smaka.

besök på marinmuseum

besök på marinmuseum

Lek på Dunders däck

En annan avdelning där vi stannade en stund var lekavdelningen Dunders däck. Det är bra med utställningar där barnen kan röra sig fritt och upptäcka på egen hand. Vi hann inte med riktigt allt under detta besök på Marinmuseum. Till exempel hoppade vi över U-båtshallen. Den klättrade vi in i förra året och den var också väldigt uppskattad av barnen. Men muséet är så stort så man kan nästan inte se allt på ett besök. Vi valde att se vissa delar för att sedan avslut med varsin glass på ett mysigt litet café på Stumholmen innan vi åkte hemåt.

besök på marinmuseum

besök på marinmuseum

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggSommarlov och lugna dagar
Nästa inläggHemma igen!

3 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Så mycket spännande där finns på Marinmuseet!! En riktigt kul sommaraktivitet 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja, tror alltid man kan hitta något nytt att se. Dessutom för alla åldrar 😉

   Reply
 2. Jessica
  5 år ago

  Helt perfekt ställe ju!!

  Reply

Kommentera