i Vardag

Hemma igen!

hemma igen

Nu är vi hemma igen! Efter våra tre veckor i Blekinge så var vi ju hemma ett litet tag. Barnen fick träffa sin farmor som var på besök och vi hälsade på hos deras lille kusin som var en månad gammal. Vi träffade också en av deras kompisar en dag och lekte på en lekplats. Och nu i helgen åkte vi iväg igen på en liten road trip till Linköping. Där var vi på ett dop och sov på hotell. Men mer om det i ett annat inlägg.

Sedan igår kväll är vi hemma igen. Nu är det exakt en vecka kvar av sommarlovet. Nästa måndag är det dags för förskola igen för barnen och jag börjar på mitt nya jobb!

Fördelen med att vara hemma igen är att vi kan ha våra egna rutiner. Frukost med havregrynsgröt är något jag kan längta efter och barnen är glada över att ha alla sina leksaker igen.

hemma igen

hemma igen

Lite nytt hemma

När vi inte varit iväg så har vi pysslat här hemma. Jag kan visa mer från köket sen för där har det hänt lite mer. Från vårt sovrum kan man se delar av vår tavelvägg. Den fylls ju på lite då och då med både konst och familjebilder. Förra veckan hängde jag om tavlorna så att de numera sitter lite tätare. Inga perfekta räta linjer men tavlorna hänger lite mer ihop.  Nu har vi plats för ännu fler minnen och några tavlor är redan klara att hängas upp!

hemma igen

hemma igen tavelvägg

Något annat nytt, som gjorde mig väldigt glad, är ett nytt blad på min Monstera. Äntligen ett stort blad med både revor och ett hål. Växterna verkar må bra av värmen som varit nu under sommaren! De andra växterna växer också så det knakar och de få blommor som jag har blommar fint.

hemma igen monstera

hemma igen

På balkongen

Växterna ute på balkongen mår bra de också. Trots att vi varit borta en hel del så verkar de ha klarat sig från att torka. Pelargonerna blommar i alla fall för fullt. Något annat som växer är körsbärstomaterna som jag och Lillasyster planterade i början på sommaren. Jag har fått dela upp dem i flera krukor nu. Men frågan är om vi hinner få några tomater… De har inte blommat än så kanske vi får sätta frön tidigare nästa år.

hemma igen pelargon

hemma igen

hemma igen

Idag har det varit så varmt i vår lägenhet att vi inte riktigt orkat någonting. Vi har mest suttit framför fläkten och väntat på regnet (som inte kom). Just nu hade det faktiskt varit skönt om det kom för luften är så kvav. Lite trötta är vi också efter många timmar i bil under helgen så en lugn hemmadag passar bra för oss alla.

Medan barnen byggt upp en dinosaurievärld i trappan så har jag fått undan lite tvätt. Men förutom det och matlagningen så har inte mycket blivit gjort. Imorgon är målet att vi ska orka ta oss ut från lägenheten igen.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Renbäddat i sovrummet

Renbäddat i sovrummet

Skrivet den 14 juli, 2017

Blommor och ny tavla

Skrivet den 5 april, 2017

Omplantering av Monstera

Omplantering av Monstera

Skrivet den 17 juni, 2019

Föregående inläggBesök på Marinmuseum
Nästa inläggDagsutflykt till Styrsö

Bli först att kommentera!

Kommentera