i Vardag

Dagsutflykt till Styrsö

Dagsutflykt till Styrsö

Förra veckan så åkte jag och barnen på en dagsutflykt till Styrsö. Det är en ö i Göteborgs skärgård dit Västtrafiks skärgårdsbåtar går. Båtfärden gick från Stenpiren (i centrala Göteborg) hela vägen ut till hållplatsen Styrsö Bratten och tog cirka en timme.

Vi valde helt rätt dag att åka ut till havet för termometern visade på över trettio grader hela dagen. På båten, och sedan vid havet, så fläktade i alla fall vinden skönt.

Dagsutflykt till Styrsö

När vi hade gått i land så kom vi direkt till en lekplats. Trots värmen så ville barnen stanna och leka så självklart fick de göra det. Under tiden passade jag på att googla efter passande badplatser för barn. Som förälder vill man ju gärna hitta ett någorlunda långgrunt ställe och dessutom en badplats som inte krävde en alltför lång promenad över ön.

Jag hittade något som såg lovande ut och när barnen hade lekt klart så började vi gå. Jag tycker att det är så fint att promenera på skärgårdsöarna. Det finns så fina små hus att titta på och barnen tyckte det var spännande att bara golfbilar och flakmopeder fick köra på de små vägarna.

Dagsutflykt till Styrsö

Dagsutflykt till Styrsö

Perfekt badplats för barnfamiljer

Efter en kort promenad kom vi ner till havet. Innan vi bytte om till badkläder så satte vi oss i skuggan och åt upp vår matsäck. Mat och dricka i magarna är ett säkert kort för att hålla humöret uppe under en utflyktsdag.

Sedan gick vi ner till den lilla stranden. För vi hittade faktiskt en jätteliten sandstrand på ön där det var lagom långgrunt. Jag tror att den kallades för Brattenbadet om någon annan vill leta sig dit. Barnen hade med sig simpuffar så de kunde plaska runt och det var så skönt att svalka sig i havsvattnet. Vi stannade på stranden i flera timmar och med några korta pauser för lek i skuggan på stranden så var barnen i vattnet nästan hela tiden.

Dagsutflykt till Styrsö

På vägen tillbaka till båthållpatsen så följde vi en lång brygga. Den ledde oss hela vägen tillbaka vilket var väldigt smidigt. På vägen såg vi vacker skärgårdsutsikt.

Dagsutflykt till Styrsö

Dagsutflykt till Styrsö

Dagsutflykt till Styrsö

Fika på Öbergska

När vi kom till hållplatsen så hade vi lite tid tillgodo innan båten mot Stenpiren skulle avgå. Vi gick därför till Cafe Öbergska. Det låg precis nere vid hamnen. Runt borden på uteserveringen fanns en jättefin örtträdgård med både kryddor och blommor. Bland annat fanns lavendel som luktade så gott och lockade till sig söta fjärilar.

Dagsutflykt till Styrsö

Dagsutflykt till Styrsö

Efter glasspausen på cafét så gick vi ner till båtbryggan. Vi hade gott om sällskap på båten hem men vi fick i alla fall plats!

Vi kom hem nöjda och trötta efter vår dagsutflykt till Styrsö. Det gick väldigt bra att åka iväg själv med båda barnen. Det märks att de är större och kan lyssna bättre när vi är iväg på äventyr. Att dessutom slippa både skötväska och barnvagn underlättar ju väldigt mycket!

Dagsutflykt till Styrsö

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Workshop med matlagning

Workshop med matlagning

Skrivet den 25 april, 2019

Trädgårdsevent

Trädgårdsevent hos Systrarna på Näset

Skrivet den 10 juli, 2020

dinosaurier på universeum

Dinosaurier på Universeum

Skrivet den 17 april, 2019

Föregående inläggHemma igen!
Nästa inläggStäda köket

4 Kommentarer

 1. Jessica
  1 år ago

  Vilken mysig utflykt! Skärgården är ju bara så underbar <3 Så härligt med lite mindre badstränder också.

  Reply
  1. JennyJenny
   1 år ago

   Vi hade sån himla tur! Vädret, perfekt badstrand och båten som gick dit och hem från centrala Göteborg. Men hade gärna besökt fler av öarna i skärgården. Det är ju nått speciellt med klipporna o sjöbodarna 🙂

   Reply
 2. Jessica
  1 år ago

  Det är ju det! Skärgården är så himla mysig, man liksom kastas lite tillbaka i tiden, allt har en lite mer stilla lunk där. Man skulle behöva tillbringa mer tid i såna miljöer tror jag.

  Reply
  1. JennyJenny
   1 år ago

   Ja, tror det är det jag gillar. Att det är en helt annan atmosfär runt havet i skärgårdsmiljön. 😊

   Reply

Kommentera