i Vardag

Marinmuseum i Karlskrona

Marinmuseum i Karlskrona

En av dagarna i Blekinge så åkte vi in till den närmsta staden. Vi passade på att göra en båtutflykt och besökte Marinmuseum i Karlskrona. Om ni någon gång besöker Karlskrona så vill jag verkligen rekommendera ett besök på Marinmuseet. Det är dels gratis inträde men framförallt så finns det så mycket att göra och se för barn och vuxna i alla åldrar.

Marinmuseum i Karlskrona

Storebror är just nu väldigt intresserad av u-båtar och till hans stora glädje så fanns en hel avdelning med fakta om dessa båtar. Det fanns även två riktiga u-båtar som man kunde gå in i och se hur det såg ut och dessutom testa olika saker. Periskopet var det som lockade mest.

Marinmuseum i KarlskronaMarinmuseum i Karlskrona

Skeppsgosse-skola på en gammal segelbåt

När vi hade gått runt inne ett tag och tittat på stora galjonsfigurer och gått i en tunnel under vattenytan för att titta på skeppsvrak så gick vi ut. Längs med kajen ligger några olika sorters båtar och på en segelbåt kunde barnen vara med i en skeppsgosse-skola. Storebror ville så klart testa detta. För att få gå med var man tvungen att visa sig stark genom en dragkamp.

Marinmuseum i Karlskrona

Första uppgiften var att svabba däcket och där fastnade Lillasyster totalt. Hon ville aldrig sluta att svabba däcket med sin lilla borste och massor av vatten. När de andra barnen gick vidare för att hissa segel och testa den gamla skeppsmaten så fortsatte hon att skrubba.

Marinmuseum i KarlskronaMarinmuseum i Karlskrona

Men det var verkligen en så kul grej för dem båda att testa. När allt var gjort så fick de varsitt fint diplom. Jag är säker på att barnen gärna stannat i flera timmar till på museet men det var en varm dag så vi blev alla ganska trötta. Vi gick vidare på Stumholmen till ett fint glass-café. Alla åkte sedan hem till gården mycket nöjda efter besöket på Marinmuseum i Karlskrona.

Marinmuseum i Karlskrona

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Stadsmuseet 

Skrivet den 11 juli, 2016

Lekplats och linbana

Lekplats och linbana

Skrivet den 31 juli, 2017

Sommar på landet

Sommar på landet

Skrivet den 24 juli, 2017

Föregående inläggAtt sluta amma
Nästa inläggSläktträff i Blekinge

2 Kommentarer

 1. Jessica
  3 år ago

  Vad mysigt och intressant med Marinmuseet. Skeppsgosse-skolan verkar ju jättekul! 😀

  Reply
  1. JennyJenny
   3 år ago

   Ja, det var verkligen lyckat alltihop! K är ju i en ålder där det mesta är kul och han vill gärna testa nya saker❤️

   Reply

Kommentera