i Tips, Vardag

Boktips för barn (eller för dig)

Godnattsagor för rebelltjejer

Den här boken hade jag tänkt tipsa om här på bloggen för länge sedan. Men tydligen blev det inlägget aldrig skrivet. Bättre sent än aldrig säger man väl så här kommer det!
Boken ”Godnattsagor för rebelltjejer” såg vi i en bokaffär strax före vår resa till Sydkorea. Egentligen är ju våra barn alldeles för små för den här boken men vi kunde inte låta bli att köpa den ändå!

Boken innehåller 100 berättelser om olika kvinnor som gjort något speciellt. Det är en blandning av politiska ledare, rappare, uppfinnare, människorättsaktivister, modeskapare, piloter, författare och många, många fler. Du hör ju att den här boken passar för även oss vuxna! Jag hade inte hört talas om många av de personer som finns med i boken så det är kul att lära sig mer om kvinnorna som funnits genom historien men även i nutid.

Varje berättelse har också fått vackra illustrationer som är gjorde av kvinnliga illustratörer från hela världen. Vår dotter brukar bläddra bland bilderna och sonen gillar de lite mer spännande berättelserna som de om sjörövare eller astonauter.

Att läsa vid läggdags

När vi var i Sydkorea så läste vi ur boken på kvällarna för det var den enda barnboken vi hade med oss i packningen. Här hemma har ju barnen många böcker att välja av på kvällarna. Varje kväll vill Storebror höra minst 3 sagor. Ofta blir det många fler! Jag försöker styra in det på böcker som jag gillar men självklart får han välja ut sina favoriter också. Det brukar bli en bra blandning och är en fin nedvarvning innan sömnen.

Jag minns inte hur länge vi har läst sagor på kvällarna men jag tror att vi började när han var ungefär 1,5 år. När sedan Lillasyster föddes har hon fått vara med på den rutinen så även om hon inte lyssnar så mycket på själva berättelserna så är hon van vid att vi läser vid läggdags.

Hur gör ni som har barn? Läser ni för dem på kvällarna eller har ni andra kvällsrutiner?

boktipsboktips-2boktips-3boktips-5

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggFrukost på Big Baby
Nästa inläggStorebror 3,5 år 

Bli först att kommentera!

Kommentera