i Mammaliv, Vardag

Cirkustält och Villa Villerkulla

Jag skrev ju lite kort om att våra snälla grannar knackade på och gav oss lite av deras gamla leksaker i helgen. Jag tycker sådant är perfekt då saker som fortfarande fungerar kan komma till glädje och användning istället för att slängas eller samla damm på vinden.


Det vi fick var ett litet cirkustält som är lagom för K att krypa in i. Han kallar det för sin koja och redan första kvällen sa han ”jag vill lägga kuddar i, får jag det?” (han har börjat säga så kring väldigt mycket; ”får jag det mamma?”, låter så gulligt).
Självklart fick han det. Men han ville också att jag och hans pappa skulle vara inne i kojan och det var ju lite svårare då vi helt enkelt inte får plats. Han löste detta med att säga att han ska leka därinne med sin låtsaskompis (?).


Tältet/kojan får nog vara i denna hörnan av köket så kan K förhoppningsvis leka där när jag fixar med mat och disk och annat.


Vi fick också ett dockhus i form av Villa Villerkulla med tillhörande figurer. Huset hade lite skavanker och kanske egentligen passar för ett barn som är lite äldre än K då det var lite mycket detaljer och smådelar men T ska försöka limma och fixa så att det funkar. Tillsvidare tog vi bort tak och väggar eftersom det går ju lika bra, eller till och med bättre, att leka med det ändå.


Dockhuset och alla figurerna är en stor favorit just nu då K precis börjat uppskatta att titta på Pippi Långstrump på SVT Play. Jag är också tacksam för att slippa se dåligt animerade program om grävskopor en stund! Han visste direkt vem som var Tommy och Annika av figurerna till exempel. Det är så roligt att tjuvlyssna lite när han leker med figurerna för han är verkligen inne i rollekarna och pratar med olika röster och spelar upp olika händelser med stor inlevelse. Han har gjort detta ett tag men det märks att det blir mer och mer invecklade historier. Så häftigt att få följa med på hans utveckling av att förstå hur världen fungerar!

 

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggEn lugn måndag 
Nästa inläggDet här med amning 

Bli först att kommentera!

Kommentera