i Mammaliv, Vardag

En vanlig torsdag

Det är kväll och barnen sover. Storebror somnade hyffsat snabbt efter dagens aktiviteter och Lillasyster somnade faktiskt också medans jag satt med henne i famnen och läste ur Mamma Mu. Jag passade därför på att ta med datorn upp till sovrummet eftersom klockan inte hunnit bli så jättemycket och T jobbar sent ikväll.

IMG_5137

Storebror har varit på förskolan idag och efter en lång fika med min man på förmiddagen så hann jag och Lillasyster hem för att mellanlanda innan hämtningen. Storebror hade rivit fram ett gammalt fotoalbum ur ett skåp när han lekte igår så jag tog en stund för att se vad det innehöll. Det var gamla bilder på mig som liten och sådant är ju kul att se nu när man kan jämföra med sina egna barn.

Det är barnet längst till höger på bilden som är jag när jag var ungefär ett år. 

När vi hämtade upp K så var det ganska kallt och blåsigt. Jag ville ändå inte gå direkt hem eftersom jag tycker att eftermiddagen lätt blir så lång om vi bara är hemma. Samtidigt hade jag inte lust att stå och frysa i en lekpark och Lillasyster hade precis somnat i vagnen. Vi gick därför till ett av våra favoritställen; Biblioteket. Två timmar med fika, pyssel och lek blev det innan vi vandrade hemåt för att laga middag. Jag tror att vi kanske borde ha gått hem lite tidigare för vi var alla väldigt hungriga och trötta och det är ju inte ett perfekt utgångsläge när man ska ställa sig för att laga mat men jag fick ändå ihop en rätt med kyckling och couscous (barnen älskar det!).

IMG_5167

Strax innan läggdags så såg plötsligt Storebror helt bedrövad ut. ”Vi glömde ju ta hem halsbanden” sa han. Det visade sig att han hade pysslat ihop halsband som vi hade missat att ta med hem och denna tanke slog honompå kvällen. Jag lovade att förskolan har öppet imorgon igen så vi kan hämta dem då (om han fortfarande kommer ihåg det). Något som vi däremot har tagit med hem är hans allra första (lilla) pärlplatta. Han gjorde den för ett tag sedan och han berättade stolt att han hade fått vara med när personalen hade hjälpt honom att stryka den och att han hade fått känna då den fortfarande varit varm. Tänk att han är så stor att han kan pyssla med små pärlor! Snart tre år…

IMG_5157

Och den lilla bebisen som alldeles snart blir ett år gammal hade tofs-premiär idag. De fick faktiskt sitta kvar hela dagen! Hennes hår är så långt att det hänger ner i ögonen nu och hon är inte alls glad när man ska spänna fast ett hårspänne men de här mjuka hårbanden gick över förväntan att få dit.

IMG_5159

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggEn växande kastanj
Nästa inläggNytt till semestern

Bli först att kommentera!

Kommentera