i Vardag

Midsommar i Göteborg

Det var ju ett tag sedan det var midsommar men jag ligger lite efter i mitt skrivande. Här är i alla fall en liten tillbakablick till vår midsommar. Vi brukar oftast vara i Blekinge på midsommarafton men i år gick jag på semester dagen innan och för att undvika stress med packning och långa tågresor bestämde vi oss för att stanna hemma. Min man behövde dessutom jobba så jag var inställd på en lugn dag hemma.

Då hörde en snäll kompis av sig och sa att vi gärna fick följa med hem till hennes vänner där många barn och vuxna skulle samlas för midsommarfirande. Så det blev ett väldigt spontant besök som verkligen var så trevligt! Allt man kan önska med god mat, barn som lekte, inget regn och dans runt midsommarstången.

När min man slutat jobbet så kom även han dit och var med under grillningen och den efterföljande femkampen för oss vuxna. Jag är så glad att vi åkte ut till Askim för vi fick en så fin dag tillsammans. Här kommer ett gäng med bilder från midsommarafton!

Bilder från vår midsommar

midsommar
När vi kom så bjöds vi på så mycket gott till midsommarlunch
midsommar
Storebror fick låna en fin midsommarkrans som han ville ha på sig länge.

midsommar

Efter lunchen fick vi väldigt god hemgjord vaniljglass. Självklart var det jordgubbar till!

midsommar

midsommar
”Björnen sover” runt midsommarstången
midsommar
Lekstugan blev en kiosk där man kunde byta knappar mot chips

Några av de vuxna hade gjort en spännande skattjakt för barnen. De fick hjälpas åt att lösa olika uppdrag för att hitta nya ledtrådar som tillslut ledde fram till en skatt.

Har ni sett det här lekrummet?! Stort pysselbord och en gunga inomhus! Vilken dröm. Barnen sprang med sina nya kompisar mellan trädgården och lekrummet hela dagen och kvällen.

Och här är delar av den grillade maten som vi åt när solen börjat gå ner.

Sedan följde som sagt femkamp för de vuxna medan barnen fick mys framför en film. Vid midnatt körde vi hem och då somnade båda barnen så gott i bilen.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggTips på saker att hitta på med barn i Göteborg i sommar
Nästa inläggSommarlov i Blekinge

Bli först att kommentera!

Kommentera