i Mammaliv, Vardag

Sovmorgon 

Äntligen kom det en ok natt! Lillasyster har vaknat och ätit som vanligt men utan att vara ledsen som den senaste veckan. Hon har somnat om igen efter amningarna. Storebror vaknade till vid 6-tiden men somnade om efter mjölk och jag fick ligga kvar till 20 i 9! T låg kvar med Lillasyster till 10 medan jag gick upp och lekte med K.  Bilar och lite spel blev det och sedan gjorde jag iordning frukost tills de andra kom upp.

Kunde ju ha blivit starten på en strålande dag men sedan började vi diskutera Lillasysters sömn (eller snarare att hon sover i vår säng) och i brist på uppmärksamhet gav K sin syster ett bett i handen. Den situationen var tvungen att hanteras och sedan skulle T till jobbet.

Nu har iallafall Lillasyster somnat i spjälsängen! Jättefort! Utan ett endaste gnäll! Träningen på att somna själv i sängen de senaste dagarna verkar ha funkat och förhoppningsvis kanske det kan funka även på kvällen.

Jag har satt igång tvättmaskinen och fixat mellanmål till mig och storebror. Jag tycker att så mycket tid av dagen går åt till matlagning… Är det någon som har nått tips på snabb och bra mat så tar jag tacksamt emot! Det är ju allt med att hitta på måltider, handla och laga mat (frukost, lunch, middag och mellanmål) som blir lite tröttsamt ibland. En del mål försöker jag ordna medan Lillasyster sover men annars ska det göras med en hand när hon sitter i famnen och K vill ha uppmärksamhet samtidigt. Funderar på att testa en matkasse ett tag för att få idéer till lite nya maträtter. För att laga mat är ju kul ibland, det är bara mängden måltider som inspirationen inte räcker till åt.

Men, nu får det vara slut på smågnället. Dagen började ju faktiskt fint och nu ska jag försöka återta den känslan och kanske hinna googla på matkasse!  Hoppas ni får en fin onsdag och som sagt; tipsa gärna om bra och lättlagad mat.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggUtflykt och fika
Nästa inläggHej helgen!

Bli först att kommentera!

Kommentera