i Recept och mat, Vardag

Varm Choklad

varm choklad

Den här kalla tiden på året är varm choklad något av det mysigaste man kan dricka. Oavsett om det är utomhus på en picknick eller inomhus när regnet öser ner utanför fönstren. Och om du (som jag) tröttnat på de vanligaste alternativen med kakao eller oboy så tänkte jag dela med mig av ett annat recept på varm choklad. Det är dessutom så mycket godare!

Även om den här varianten är extra god så är den absolut inte krångligare att göra. Och det enda du behöver är 3-4 ingredienser.

Recept på extra god varm choklad

recept varm choklad

Du behöver choklad, mjölk, grädde och agavesirap till den här varma chokladen.

Välj först ut en god choklad. Det kan vara vilken sort som helst med eller utan smak. Eller gör som jag gjorde senast; blanda en mörk med en mjölkchoklad.

Om du väljer enbart en mörkare choklad så använd några droppar agavesirap för att göra den varma chokladen sötare (och godare). Om du endast har mjölkchoklad, med eller utan smak, så kan du hoppa över agavesirapen.

Ta fram mjölk och värm i en kastrull. Jag använde havremjölk som är lite sötare i smaken men vilken mjölk som helst går bra.
Tänk på att röra i mjölken hela tiden så att den inte bränner fast i botten på kastrullen.

Bryt ner chokladen i mindre bitar och lägg ner i den varma mjölken. Snåla inte utan ta ordentligt för att få till den goda smaken. Fortsätt röra runt tills all choklad är helt smält. Om du ska tillsätta agavesirap för extra sötma så är det dags för det nu.

Häll upp den varma chokladen i din favoritkopp. Lägg på lite vispad grädde och pudra kanel över för att få till lite extra julkänsla. Och sätt dig sedan ner och njut!

varm choklad med grädde

varm choklad med grädde

Fler recept och mattips finns här!

 

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Presenter

Skrivet den 19 mars, 2016

Föregående inläggStor Monstera
Nästa inläggRundtur i trädgården

1 kommentar

  1. jessicamellstalhotmailcom
    4 år ago

    Åhh vad gott! Nu blev jag ju sugen på varm choklad. Det var jättelängesen jag gjorde de och särskilt så här lyxig. Ska jag minsann göra i helgen. Tack för inspiration <3

    Reply

Kommentera