i Vardag

Stor Monstera

stor monstera

Det är en stor Monstera som håller på att ta över vårt hem! Inte på riktigt så klart men den växer och frodas för fullt. Extra tydligt blir det när man tittar tillbaka på gamla bilder och verkligen kan se skillnaden.

För ungefär ett och ett halvt år sedan så planterade jag om min Monstera.
Då såg den ut så här:

Jag hade läst att monsteror gillar att ha stora krukor med gott om utrymme för rötterna att växa. Så den fick flytta in i den största krukan jag kunde hitta hemma. Sedan ska de också gilla att få mycket ljus och att få sina blad sprayade med vatten. Helt enkelt sådant som påminner om miljön i en regnskog.

Så den har fått stå nära ett fönster och fortsatt att växa. Och nu ser den ut så här:

stor monstera

Ganska stor skillnad på lite mer än ett år! Det här var en billig krukväxt som jag köpte för knappt 4 år sedan på Bauhus växtavdelning. Tror den kostade 69 kronor eller något sådant. Helt klart värd sina pengar!

Att ta sticklingar från en Monstera

Ungefär samtidigt som Monsteran fick sin omplantering så såg jag att det hade växt upp en liten mini-monstera i krukan. Det finns flera sätt att ta sticklingar från en Monstera om man skulle vilja få fler växter hemma utan att köpa nya. Antingen genom att hitta sådana här ”bebisar” men man kan också dela plantan vid rötterna eller ta loss en gren nära stammen.

Den monsteran som jag hittade i krukan var så här liten :

monstera stickling

Den fick stå i ett vattenglas på ett ljust ställe ett tag tills den fått lite fler rötter. Sedan planterade jag den i en egen kruka. Den har fått stå ute på vår inglasade balkong hela sommaren och den verkade verkligen gilla både värmen och solljuset.

För nu ser den ut så här:

växande monster

Den har till och med snyggare blad än mamma-plantan och vi får väl se om den  kommer växa sig lika stor…

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

hemma igen

Hemma igen!

Skrivet den 29 juli, 2019

Lite växter här hemma

Skrivet den 23 juli, 2017

Måndag

Skrivet den 2 maj, 2016

Föregående inläggHöstmys
Nästa inläggVarm Choklad

Bli först att kommentera!

Kommentera