i Inredning, Vardag

2019 års Pantone-färg är utsedd!

2019 års Pantone-färg

Ett nytt år närmar sig och som traditionen bjuder är 2019 års Pantone-färg utsedd! Om du inte riktigt har koll på vad det här innebär så är det Pantone-institutet som inför varje år utser årets färg. Den här färgen brukar sedan få stort genomslag inom både design och mode.  Pantone-institutet har hållit på med att ta fram årets färg i 20 år. Eftersom jag ändå har ett litet intresse för inredning så tycker jag att det är kul när det är dags för färgen att avslöjas!

2018 års färg var ”Ultraviolett” (Pantone 18-3838) Den ultravioletta färgen skulle vara dramatisk, provocerande och tankeväckande. Den skulle också representera originalitet, sinnrikhet och visionärt tänkande. Egenskaper som man sa skulle leda oss in i framtiden.

2018 års Pantone-färg

2019 års Pantone-färg – ”Living Coral”

Och nästa års Pantone-färg är alltså ”Living Coral” (Pantone 16-1546) Och precis som varje år så finns det en motivering till varför det blev just denna färg som valdes. Motiveringen från institutet för 2019 års färg är;

”Denna korallfärg symboliserar havens betydelse, korall-reven vi så gärna vill behålla och ta vara på. Färgen är också en av de vackraste blomfärgerna, fruktfärgerna, som den glädjespridare världen behöver.”

 

2019 års Pantone-färg

Det ska bli spännande att se vilket genomslag den här färger får på kläder och inom inredning under det kommande året. Jag tyckte inte att den ultravioletta syntes jättemycket eller var det kanske jag som missade det? Men korall har jag redan sett en del av både som väggfärg och som tyg i påslakan till exempel.  Då har det i och för sig varit mer mot den matta nyansen av korall. Kanske nästa år går från de blekta färgerna till de mer färgstarka? Det ligger nog något i det som motiveringen sa; att det är den glädjespridaren världen behöver.

Vad tycker du om valet av 2019 års Pantone-färg? Hiss eller diss?

 

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

nyårsafton 2018

Nyårsafton 2018

Skrivet den 5 januari, 2019

Föregående inläggFörsta advent och julpynt
Nästa inläggRecept på risgrynsgröt

Bli först att kommentera!

Kommentera