i Vardag

Första advent och julpynt

Helgen som gick bjöd på första advent och julpynt togs fram! Jag vet att många redan tjuvstartat och tagit fram en del julpynt tidigare men vi höll oss tills i lördags. Då var det ju också första december och första avsnittet av årets julkalender. Har ni hunnit titta något på den? I år heter den ”Storm på lugna gatan” och man kan ju också se alla gamla julkalendrar på SVTPlay. Så kul att kunna titta på gamla favoriter!  Jag fick faktiskt en positiv känsla av årets julkalender och hoppas att den kommer bli riktigt bra i år. Barnen är nog fortfarande lite för små men Storebror förstår lite av innehållet i år i alla fall.

Förutom liten pysslande hemma så var den här helgen väldigt lugn. I lördags tog vi oss ut på en promenad men det var så himla kallt! Jag frös rejält om fingrarna trots att jag hade vantar på mig. På söndagen höll vi oss inne hela dagen för då öste regnet ned från morgon till kväll. Vi åt en lång frukost och myste runt i pyjamasar större delen av dagen. Jag ställde mig och gjorde julens första risgrynsgröt och passade på att ta lite bilder till kommande inlägg. Jag tänkte att det får blir lite juligt innehåll här på bloggen nu under december månad så att vi ska komma i riktig julstämning tillsammans.

Första advent och julpynt

Första advent och julpynt

Medan jag lagade gröt och tog bilder så tog barnen fram lera som de roade sig med riktigt länge. De där stunderna då de kan leka bra tillsammans gör den efterföljande städningen så värd!

På kvällarna har vi haft lite disco här hemma. Storebror övar hårt inför sin juldansshow som de ska ha på förskolan. Självklart smittar det av sig på Lillasyster. Så vi har fått massor av underhållning när vi tittat på våra små dansare!

Första advent och julpynt

Första advent och julpynt

Första advent och julpynt

Så även om vädret har varit trist så har vi lyckats roa oss bra här inomhus. Första ljuset tändes på första advent och julpynt har fått ta plats lite här och var i lägenheten. Det är så fint med ljusslingan som lyser upp på balkongen och lite röda färgklickar här inne. Sånt behövs nu när vi är mitt i den mörkaste årstiden. Jag har inte hunnit ta bilder på allting ännu men så här såg det ut förra året. Allt är inte framtaget utan det får fyllas på lite varje helg ända fram till jul. Julgran och julkrubban till exempel sparar vi lite på.

Första advent och julpynt

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Fjärde advent 

Skrivet den 20 december, 2015

Föregående inläggEfter förskolehämtningen
Nästa inlägg2019 års Pantone-färg är utsedd!

4 Kommentarer

 1. Jessica
  4 år ago

  Så mysiga bilder <3 Det är en härlig tid vi går till mötes nu tycker jag. Julpyssel hör till och behövs för att komma i stämning.

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Ja, man får göra det man kan för att mysa inne medan det är mörkt o kallt därute 😉

   Reply
 2. Jessica
  4 år ago

  Helt rätt!! Jag satte till en pepparkaksdeg igår. Får se om jag bakar ut dom någon kväll eller väntar till helgen. Det doftar ju så gott att göra egna pepparkakor <3

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Ja, bra orkat att göra egen deg dessutom. Den köpta är ju inte riktigt samma doft o smak (även om den duger i nödfall den med) ❤️

   Reply

Kommentera