i Mammaliv, Vardag

Efter förskolehämtningen

Efter förskolehämtningen

Det är torsdag och lugnet börjar lägga sig över vårt hem efter förskolehämtningen. Fredag till söndag är jag och barnen lediga så det känns lite som att helgen börjar redan nu. På vägen hem efter förskolehämtningen så gick jag och barnen förbi affären. Vi köpte lite clementiner och bröd och annat som behövdes hemma. Barnen fick också välja något extra gott att äta efter middagen. Storebror valde hallon och Lillasyster jordgubbar. Kanske inte helt rätt säsong för de bären just nu men ändå en nyttig kvällsfika. För en gångs skull så gick handlingen riktigt bra trots att tidpunkten kunde ha varit bättre. Barnen var så bra på att samarbeta med mig!

Hemma efter förskolehämtningen

När vi kom hem var barnen lite trötta efter sin förskoledag. De avslutar alltid dagen med lek ute på gården och idag var de både blöta och kalla eftersom regnet har öst ned nästan hela dagen. De smutsiga och våta overallerna slängdes direkt i tvättmaskinen tillsammans med vantar och annat som behövde bli rent. Sedan fick barnen ta på sig varsin pyjamas och krypa upp i soffan framför TV:n. Medan de tog det lugnt passade jag på att fylla diskmaskinen och ge alla växter lite vatten. Jag gjorde det väldigt enkelt för mig med middagen för ikväll blev det bara varma mackor.

Det känns skönt att få undan en del av stöket redan på torsdagskvällen för då slipper jag ha det på vår lediga fredag. Fredagen brukar jag ändå ägna åt en del dammsugning och städning så då är det skönt att i alla fall tvätten är gjord. Vi åt maten tillsammans och sedan fick barnen den efterlängtade frukten. Nu återstår en stund för lek och mys innan det är dags att natta barnen.

Det är absolut inte alltid vi har det så här lugnt och stilla efter förskolehämtningen. Ibland är både jag och barnen övertrötta och då är det svårt att hålla humöret uppe. Men idag var vi alla glada och lagom pigga. Att välja något riktigt enkelt till middag bidrog nog också till lugnet.

Efter förskolehämtningen

Plats för lek i vardagsrummet

För ett tag sedan möblerade vi om lite i vårt vardagsrum och ett av resultaten blev att barnen fick en liten lekhörna. Barnen delar på ett rum som är ganska litet. Och dessutom föredrar de ju att vara i samma rum som oss vuxna så deras leksaker har alltid hamnat ute i vardagsrummet ändå. Nu har de en egen plats med förvaring så att leksakerna snabbt kan tas fram och plockas undan. Just nu är det ju så mörkt så bilderna blir ju inte de bästa. Men jag ska försöka ta lite fler bilder en dag med mer dagsljus.

Efter förskolehämtningen

Efter förskolehämtningen

Nu på kvällen är det i alla fall perfekt att kunna ta det lugnt i soffan och samtidigt vara nära barnen när de pysslar i sitt lilla hörn. Nu ska jag gå och göra dem sällskap en stund innan vi borstar tänderna och läser sagor! I helgen är det redan första advent och jag ser fram emot att ta fram en del av julpyntet och att få börja se årets julkalender!

Har ni redan plockat fram julsakerna eller väntar ni också till advent?

Efter förskolehämtningen

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Småbarnslivet och vardagspusslet

Skrivet den 17 maj, 2018

Snö och pulka

Snö och pulka på en måndag

Skrivet den 28 januari, 2019

Föregående inläggEn helg i november
Nästa inläggFörsta advent och julpynt

Bli först att kommentera!

Kommentera