i Mammaliv, Vardag

En helg i november

helg i november

Våra helger ser oftast ganska lika ut. Just den här helgen lämnade jag kameran hemma men inlägget får illustreras med bilder från en annan helg i november. Lördagen var riktigt kall och vinden bet i kinderna. Vi tog oss ändå ut för lite Pokémon-jakt  och promenad på stan. De flesta affärerna lät Black Friday bli Black Week och det var fullt med folk. Det enda fynd jag gjorde var en fin duk som hade 20 % rabatt. Vi har tittat lite efter en julduk till vårt matbord så en stor i linne kändes perfekt. Det blev den här duken från Ellos i rött och i största storleken.

Det blev så klart ett värmande stopp för kaffe som vanligt. Tycker bilden nedan visar det så bra. Det är enkelt att fånga fina stillbilder men livet pågår ju runt omkring hela tiden. Man får påminna sig om det när man tittar runt på Instagram. Att det man ser bara är en ögonblicksbild av en hel dag.

helg i november

helg i november

Handla med småbarn

Det finns ju anledningar till att småbarnsföräldrar jämför en handling för sig själv med en semesterresa. Dels så kan det ibland vara skönt att komma hemifrån på egen hand. Men det är också först när man har handlat med småbarn som man kan jämföra med att handla alldeles ensam.

Man kan gå runt i lugn och ro och titta på alla matvaror. Man kan också hålla en handlings-lista i tankarna utan problem. När barnen är med i affären så är det istället lite mer än kamp mot klockan. Kommer du hinna plocka ihop alla varor innan någon stapel med konserver välts ner? Kommer något av barnen börja gråta så att du snabbt måste lämna korg och varor för att skynda ut ur affären? Hur många dömande blickar från andra vuxna kommer du få idag när ditt barn skriker vid glassdisken? Och hur många saker glömde du att köpa tacka vare att all energi las på att lägga tillbaka sådant som barnen slängt ner i kundkorgen?

Vill man verkligen utmana sig så lägger man handlingsturen strax efter förskolehämtningen. Men det är som sagt när man behöver få upp lite extra puls…

Men om jag ska vara lite allvarlig så går det här med handlingarna bättre och bättre. 4-åringen är det oftast inga problem med i affären längre. 2-åringen däremot har nog en stund av trots och annat kvar innan hon är ett lugnt shopping-sällskap. Vi försöker handla så mycket som möjligt via nätet men ibland måste man ändå komplettera. Då är det en fördel att inte ha långa listor på saker som man sedan ska orka bära hem.

 

 

helg i november

helg i november

Hoppas du haft en fin helg i november!

Vi har ju fortfarande större delen av söndagen kvar men jag hoppas på en lugn dag. Barnen har varit lite snuviga så de behöver nog lite vila för att krya på sig.

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Snöig helg i Göteborg

Snöig helg i Göteborg

Skrivet den 27 januari, 2019

Dagarna flyger fram

Skrivet den 18 september, 2015

Att lämna sitt barn

Skrivet den 15 september, 2015

Föregående inläggIntervju med Storebror 4,5 år
Nästa inläggEfter förskolehämtningen

Bli först att kommentera!

Kommentera