i Barnen, Mammaliv, Storebror - fyra år, Vardag

Intervju med Storebror 4,5 år

Intervju med Storebror

För ett år sedan så gjorde jag en intervju med Storebror. Det var med inspiration från Hanna och det var faktiskt kul att se vad han svarade på de olika frågorna. Nu har det som sagt gått ett år och jag tänkte att det är dags att göra en uppföljning! Vad svarar Storebror i år? Lillasyster är fortfarande lite för liten för at kunna svara tyvärr.

Jag skrev förra årets svar i kursiv stil under årets svar. Lite kul att en del frågor svarar han exakt likadant på…
De största skillnaderna i årets intervju med Storebror är att jag tydligen blivit både mycket äldre och längre under det senaste året. Och i år förstod han alla frågor. Det enda jag behövde förklara var ordet ”sysselsättning”.

Intervju med Storebror

Intervju med Storebror – 4,5 år

Vad brukar jag alltid säga till dig?

 • Att jag alltid får leka med mina leksaker. På kvällen när jag vill leka med mina gosedjur säger du alltid att jag  får det men ska göra det lugnt och försiktigt.

Förra årets svar: Att jag ska gå och lägga mig.

Vad gör mig lycklig?

 • En kram

Förra årets svar: När jag kliade dig på armen för några dagar sedan. Då blev du glad.

Vad gör mig ledsen?

 • När vi bråkar, jag och Lillasyster.

Förra årets svar: När jag och Lillasyster är ledsna.

Hur får jag dig att skratta?

 • När du säger tokiga saker.

Förra årets svar: Leka med mig.

Hur var jag som barn?

 • Hos mormor och morfar. Det är faktiskt sant.

Förra årets svar: Treåring.

Hur gammal är jag?

 • 100 år.

Förra årets svar: 14.

Hur lång är jag?

 • 23 kilometer (efter att ha räknat när jag står upp).

Förra årets svar: Längre än mig.

Intervju med Storebror

Vad är min favoritsysselsättning?

 • Leka med mig.

Förra årets svar: Leka med mig.

Vad är jag jättebra på?

 • Leka med mig.

Förra årets svar: Du är bra på det mesta.

Vad är jag inte så bra på?

 • Fixa bilmotorn. Och motorcyklar. Det är du faktiskt inte.

Förra årets svar: Stoppa bilar. (Här måste jag ju lägga till att det där med att stoppa bilar är inget jag brukar roa mig med till vardags. Det är nog snarare ett resultat av en ständigt pågående diskussion vi har här hemma om att jag säger att Storebror måste hålla mig i handen när vi går bredvid gatan, han säger att han stoppar bilarna om de skulle köra på dem , jag säger att det kan man inte, han säger att det kan han visst och så fortsätter det varje gång. Därav så är jag tydligen inte speciellt bra på att stoppa bilar…)

Vad jobbar jag med?

 • Möten.

Förra årets svar: Möten.

Vad är min favoritmat?

 • Spagetti med köttfärssås.

Förra årets svar: Köttfärssås.

Varför är du stolt över mig?

 • För jag tycker om dig.

Förra årets svar: (Oklart svar som kan bero på att han inte riktigt förstod frågan. Vi säger så.)

Om jag var en seriefigur, vem skulle jag vara?

 • Kapten Amerika-tjejen.

Förra årets svar: Pippi Långstrump.

Vad gör du och jag tillsammans?

 • Gå ut o leka. Leka inne.

Förra årets svar: Leker.

Vad är likt mellan dig och mig?

 • Ögonen, öronen och hjärtat.

Förra årets svar: Hårfärgen.

Vad är olika mellan dig och mig?

 • Du är längre än mig och har längre hår. Ska vi inte leka nu?!

Förra årets svar: Ögonen.

Hur vet du att jag älskar dig?

 • För att du har berättat det.

Förra årets svar: Du tycker om mig.

En sista fråga: Vad är mitt favoritställe dit jag gillar att gå/åka?

 • Korea. Var det rätt svar?

Förra årets svar: Till jobbet. (Och det svaret kom fort med tanke på att jag varit föräldraledig i 20 månader nu…)

Intervju med Storebror

Intervju med Storebror

Intervju med Storebror

Om du vill läsa förra årets intervju med Storebror så hittar du den här!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Godis

Skrivet den 4 februari, 2016

Första utflykten

Skrivet den 9 juli, 2016

Favoriter

Skrivet den 21 oktober, 2016

Föregående inläggKaramelliserad banan med glass
Nästa inläggEn helg i november

2 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Vilken rolig grej att göra, följa upp samma frågor en gång om året!! Han är så klok lille/store K ❤

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja, tyckte också det var lite kul! Att se hur svaren förändrar sig 🙂

   Reply

Kommentera