i Barnen, Mammaliv, Storebror - tre år, Vardag

Intervju med Storebror 3,5 år

intervju

Det här är en annorlunda frågelista eller snarare en intervju. Kommer ni ihåg för något år sedan (eller var det mer) då det fanns en massa inlägg med intervjuer som personer gjort med sina barn? Nja, inte jag heller förrän Hanna påminde mig med det här inlägget. Hon har intervjuat sina barn två år i rad och det verkar ju vara en jättekul grej att göra för att kunna jämföra svar. Nu kan jag ju inte lova att jag kommer lyckas komma ihåg att göra detta igen men jag testade i alla fall att ställa intervjufrågarna till Storebror och han tyckte det var jättekul att svara. Så kul att han efter att frågorna var slut bad att jag skulle ställa flera frågor. Haha.

Men här kommer i alla fall intervju med Storebror, 3,5 år gammal. Text innanför parentes är mina kommentarer där jag inte riktigt kan hålla mig borta från en förklaring.

Intervju med Storebror – 3,5 år

Vad brukar jag alltid säga till dig?

Att jag ska gå och lägga mig.

Vad gör mig lycklig?

När jag kliade dig på armen för några dagar sedan. Då blev du glad.

Vad gör mig ledsen?

När jag och Lillasyster är ledsna.

Hur får jag dig att skratta?

Leka med mig.

Hur var jag som barn?

Treåring.

Hur gammal är jag?

14.

Hur lång är jag?

Längre än mig.

Vad är min favoritsysselsättning?

Leka med mig.

Vad är jag jättebra på?

Du är bra på det mesta.

Vad är jag inte så bra på?

Stoppa bilar. (Här måste jag ju lägga till att det där med att stoppa bilar är inget jag brukar roa mig med till vardags. Det är nog snarare ett resultat av en ständigt pågående diskussion vi har här hemma om att jag säger att Storebror måste hålla mig i handen när vi går bredvid gatan, han säger att han stoppar bilarna om de skulle köra på dem , jag säger att det kan man inte, han säger att det kan han visst och så fortsätter det varje gång. Därav så är jag tydligen inte speciellt bra på att stoppa bilar…)

Vad jobbar jag med?

Möten.

Vad är min favoritmat?

Köttfärssås.

Varför är du stolt över mig?

(Oklart svar som kan bero på att han inte riktigt förstod frågan. Vi säger så.)

Om jag var en seriefigur, vem skulle jag vara?

Pippi Långstrump.

Vad gör du och jag tillsammans?

Leker.

Vad är likt mellan dig och mig?

Hårfärgen.

Vad är olika mellan dig och mig?

Ögonen.

Hur vet du att jag älskar dig?

Du tycker om mig.

En sista fråga: Vad är mitt favoritställe dit jag gillar att gå/åka?

Till jobbet. (Och det svaret kom fort med tanke på att jag varit föräldraledig i 20 månader nu…)

Några bilder på vår lille, store Storebror från vår Korearesa får illustrera det här inlägget. 

intervju

intervjuintervju

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

En lista om tid

Skrivet den 15 juli, 2017

Den stora blogglistan

Skrivet den 10 oktober, 2016

Intervju med Storebror

Intervju med Storebror 4,5 år

Skrivet den 24 november, 2018

Föregående inläggJulen
Nästa inläggÅret när jag skaffade mig en ny hobby

4 Kommentarer

 1. Hanna
  6 år ago

  Hallå vilka fina svar! Pippi Långstrump <3

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Haha. Ja, men antagligen roligast för mig. Men var ändå så imponerad att han vill svara 😉 och Pippi känns ju som ett helt ok val.

   Reply
 2. Jessica
  6 år ago

  Han är ju bara helt underbar lille K <3 Härliga svar!!!

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Ja, han är klurig 😉

   Reply

Kommentera