i Mammaliv, Vardag

En lista om tid

Vad är ditt förhållande till tid?

Tiden går alldeles för fort för mig. Kanske för att det märks så mycket på barnen att tiden går hela tiden. De utvecklas, växer och helt plötsligt har de en helt ny klädstorlek och har lärt sig nya svåra ord. Den enda gången som tiden kan gå riktigt långsamt är under nattningarna de där kvällarna då barnen vägrar sova. Då känns fem minuter som en evighet helt plötsligt…

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Jag känner inte mig som en morgonmänniska och jag har alltid varit kvällstrött (även innan barn även om jag så klart är ännu tröttare nu). Men en tid på dygnet som jag gillar extra mycket är på kvällen då båda barnen somnat och min man antingen är på jobbet eller ute och träffar vänner. Då jag en liten stund för mig själv här hemma och kan göra precis det jag känner för. Oftast pysslar jag med redigering av bilder eller skriver på blogginlägg och ibland blir det bara lite slösurfande på mobilen men det är nog ändå den stunden som jag känner mig som mest avkopplad.

Självklart så uppskattar jag massor av stunder under dagen när jag leker med barnen och alla är på gott humör eller alla kvällarna med min man i soffan framför en bra serie men just för att de där ensamma kvällarna är så ovanliga så uppskattar jag nog dem så mycket. Hade jag haft ensamma kvällar varje vecka hade de nog inte varit fullt så roliga.

Vilken är den bästa veckodagen?

Det var faktiskt en klurig fråga. Jag är ju föräldraledig nu och har varit det i över 14 månader så veckodagarna har lite tappat sin betydelse. Särskilt nu under sommaren när även förskolan har stängt så är de flesta dagar lika. Men oftast är min man ledig på helgerna och då känns ju de dagarna så klart som de bästa; när hela familjen är tillsammans och vi kan hitta på saker allihop.

När går tiden som snabbast?

Jag tycker ju att tiden går snabbt hela tiden men jag har märkt att jag lätt kan ryckas med i leken med Storebror och speciellt när Lillasyster också är med. Då rusar tiden i väg och jag har flera gånger lyckats bränna vid riset som jag höll på att koka till middagen vid sådana tillfällen. Då är det bara att skrubba grytan, koka nytt och försöka hålla lite bättre koll på klockan medans vi bygger kojor, är superhjältar eller botar gosedjurens ovanliga sjukdomar.

När går tiden som långsammast?

Som jag skrev tidigar så är läggningarna av barnen något som kan kännas evighetslångt. Inte varje dag för ibland är det skönt att ligga bredvid och läsa saga men det är de där kvällarna då de inte riktigt vill komma till ro och ligger och vrider sig och man läser den tionde sagan…då kryper minuterna fram. 

Men ett annat tillfälle då tiden går lite extra långsamt är när alla har blivit hungriga samtidigt och hunnit komma in i det dåliga humöret. Då kryper tiden fram och det där pastavattnet vill aldrig koka upp hur många gånger man än kollar under locket.

Hur länge tar det för dig att sminka dig?

Ungefär fem minuter och då har jag oftast en liten Lillasyster sittande på ena höften och en Storebror bredvid som frågar om vad allt jag använder är för något och vart man ska ha det i ansiktet och om han också får testa… Haha…vardagssminket är alltså endast maskara, eyeliner och kanske något mörkt på ögonbrynen.

jennyjenny_forgoodluck-5

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i?

Jag är faktiskt väldigt nöjd med att leva här och nu. Vi har en bra levnadsstandard, bra sjukvård och tillgång till så mycket kunskap genom internet som människor förr i tiden inte ens kunde läsa sig till genom många, många år i skolor. Jag har alltid varit intresserad av historia men ju mer man läser om hur det var så känns det ändå tryggare att leva nu.

Äter du snabbt eller långsamt?

Jag har alltid ätit låååångsamt. Jag kommer ihåg på dagis (det hette så då) och i skolan att jag alltid satt kvar längst vid bordet för att alla andra blev klara så snabbt. Nu, med barnen, har jag fått öva upp mig för att överhuvudtaget hinna få i mig någon mat men fråga du min man så äter jag fortfarande långsammast i världen. 

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Familjen och den tiden som blir över pysslar jag gärna med fotograferande och bloggen för det är min avkoppling. Kan sakna att läsa böcker för det gjorde jag väldigt mycket innan barnen men det kommer säkert bli tid till det om några år.

Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Planera måltider, handla maten och laga maten. Jag gillar egentligen att laga mat efter nya recept men när det kommer till den vardagliga matlagningen och allt som tillkommer runt den när man samtidigt ska ta hand om två barn så är det mest en nödvändighet som måste göras.

Det bästa är ändå de veckor då jag gjort en matsedel och sedan skaffat alla ingredienser på en storhandling. Då slipper jag den där varje-dag-handlingen. Så det är något jag försöker göra men ibland faller jag tillbaka till att planera dag för dag och då är det mest bara tråkigt att lägga ner tid på när det finns så mycket annat att hitta på.

När vaknar och lägger du dig på vardagar?

Jag vaknar när barnen säger att det är morgon. Oftast tycker Storebror att det är någon gång mellan 7 och 8 och eftersom han vaknar först i familjen så får han vara en levande väckarklocka. Jag lägger mig efter att jag fått en stund framför serier eller film i soffan med min man. Det brukar bli före tolv i allafall för sitter vi kvar längre somnar jag tyvärr i soffan. 

Vad skulle du gärna ha mer tid till?

Jag lägger ju mest tid på familjen men hade jag mer tid så skulle jag nog lägga ännu mer tid på familj och släktingar. Jag skulle även försöka umgås mer med vänner för det är väl det som tiden inte riktigt räcker till för just nu. 

Vad gjorde du för tre timmar sen?

Borstade tänderna på barn, bytte blöjor och tog på pyamasar. Nattningarna försöker vi börja vid åtta på kvällen.

Vad händer de kommande tre timmarna?

Förhoppningsvis ska jag krypa ner i sängen snart. Min man är ute och träffar vänner och är nog snart hemma så jag ska nog prata lite med honom och sedan sova.

jennyjenny_inredning_2-5

Var ser du dig själv om 10 år?

Oj, har svårt att tänka så långt fram… Men jag kommer att ha större barn som antagligen lägger mycket av sin tid på kompisar och fritidsintressen. Jag har förhoppningsvis ett jobb som jag trivs bra med och energi att göra roliga saker på min fritid. Vart och hur jag bor vet jag inte. Jag är väldigt nöjd med hur vi har det just nu så det är antaglien därför jag inte fokuserar så mycket på att drömma mig i väg till framtiden. Det är väl bara det jobbmässiga som jag har i tankarna eftersom föräldraledigheten går mot sitt slut och det börjar bli dags att planera vad jag ska göra sedan. 

 

Om du gillar listor så har jag gjort några tidigare. Här kan du hitta några av dem:

Gravidlistan

16 myter om könet på barnet i magen

Den stora blogglistan

Sju saker som är lättare med andra barnet

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Frågor och svar

Skrivet den 4 juli, 2016

6 bra saker med lekparken

Skrivet den 23 januari, 2017

Sju saker som är lättare med andra barnet

Skrivet den 11 oktober, 2016

Föregående inläggRenbäddat i sovrummet
Nästa inläggEn dag på landet

Bli först att kommentera!

Kommentera