i Tips, Vardag

Den stora blogglistan

Har sett denna lista på lite olika bloggar på senaste tiden så tänkte göra ett försök att fylla i den jag också!

När jag satt och gjorde denna lista på lediga stunder (när barnen sov…) insåg jag även att jag missat bloggens ettårsfirande. Jag började skriva i början av september förra året. Det här är två av de första bilderna till bloggen från 8 september 2015;

Vi hade äntligen skaffat grind till trappan och jag slapp jaga K upp och ner 20 gånger om dagen 😉 
En 15 månader gammal K går runt någonstans på Hisingen. Känns som jättelängesedan men samtidigt alldeles nyss. 

Men då startar vi listan då!

Hur många bloggar läser du?

Jag läser nästan bara bloggar via Bloglovin’ numera och där prenumererar jag på cirka 30 bloggar. Läser inte alla utan en del skummar jag mest förbi. Fördelen med att ha dem via Bloglovin’ är att jag slipper klicka mig runt på olika bloggar för att se om de är uppdaterade. De nya inläggen kommer istället i en lista.

Hur läser du bloggar?

Som sagt, via Bloglovin’ (HÄR hittar ni min blogg där om ni vill prenumerera!). Jag har appen på min mobil. Läser gör jag som en avkoppling när jag ammar, innan jag ska sova eller som tidsfördriv. Har ersatt bok- och tidningsläsandes på gott och ont.

Vad gillar du i en blogg?

Jag läser mest mammabloggar eller vardagsbloggar. Tycker det är intressant att följa andra som är i ungefär samma situation som jag själv med barn, vardagsliv och på så sätt få tips om hur man kan få ihop livspusslet på olika sätt. Får också inspiration till kläder, inredning, recept m.m.

Några andra bloggar jag läser är mer vardagsflykt då deras liv är helt annorlunda med massor resor, restaurangbesök och sådant. Det kan ju också vara kul som underhållning ibland 😉

Vilka är dina favoritbloggar?

Oj, svårt att välja.

Hejhej vardag gillar jag alltid. Hon gör väldigt roliga illustrationer och varvar dem med inlägg som har hög igenkänningsfaktor.

Bild lånad här

På smällen och Thaimorsan är två bloggare som bor här i Göteborg, har två barn och är föräldralediga. De gillar jag att följa för att barnen är ungefär lika gamla som mina och genom dem får jag tips på aktiviteter för mig och barnen, känner igen mig i barnens utvecklingsfaser och kan få idéer om hur man kan hantera dem.

Krickelin har jag inte följt så länge men hon tar väldigt snygga foton på inredning och miljöer som jag hoppas ska inspirera mig till mer och bättre fotograferande.

Känner att jag skulle kunna rabbla upp hur många som helst här för jag följer ju bloggarna för att jag gillar att läsa dem men detta var några tips på olika kategorier iallafall.

Bästa matblogg?

Följer ingen matblogg men om jag vill ha inspiration så brukar jag gå in på Jennys matblogg T.ex.

Bästa inredningsblogg?

Vet inte om dessa räknas som inredningsbloggar men Krickelin , Trendenser och Underbara Clara är väl de som hamnar i den kategorin av de bloggar jag följer.

Bästa modeblogg?

Eh, följer nog ingen. Eller jag brukar kolla in på Kenzas blogg ibland för att jag tycker det är häftigt att hon bloggat sedan tidiga tonår och lyckats bygga upp ett så stort eget varumärke nu.

Bästa humorblogg?

Hmm… Följer ingen humorblogg men de som skriver roligast och jag kan fnissa lite (ok, mycket) åt är Sockertoppar och Hejhej vardag.

Vilken blogg har du läst längst?

Oj, minns ej men jag började läsa bloggar när K föddes och jag hade en hel del tid i soffan när jag inte kunde röra mig 😉 Tror att Underbara Clara var en av de första iallafall.

Bloggar, Instagram eller twitter?

Måste jag välja en så blir det bloggar men tycker att de är bra på olika sätt beroende på syfte.


Bästa bloggaren på Twitter? Bästa bloggaren på Pinterest
?

Svarar på dessa två tillsammans för svaret är vet ej då jag inte följer någon där.

Bästa bloggaren på Instagram?

Här följer jag ju en del men är så ny på Instagram så vet inte riktigt vem som är bäst. Det jag inte tycker om är de som lägger upp samma bild/samma innehåll som på bloggen. Blir ju bara en upprepning så då avföljer jag hellre.


I vilken kategori placerar du din egen blogg?

Vardagsblogg och mammablogg. Är ju mest de mitt liv kretsar kring nu under föräldraledigheten 😉

Vad önskar du fanns mer i bloggvärlden?

Tycker det finns allt redan? Det är väl det som är det fina med bloggar; att alla kan skapa sitt egna innehåll och läsarna väljer själva vad de vill läsa.

Är bloggvärlden döende?
Det tror jag inte. Bloggarnas innehåll ändrar ju karaktär men de kommer säkert att finnas kvar så länge folk orkar läsa.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

kaffe kallt

Mammor dricker alltid sitt kaffe kallt

Skrivet den 22 november, 2017

Vad vi (nästan) alltid gör på helgen

Skrivet den 8 januari, 2018

Ny bloggdesign och första frågestunden

Skrivet den 15 februari, 2017

Föregående inläggSöndag 
Nästa inläggBibliotek och matlagning 

4 Kommentarer

 1. Sockertoppar
  3 år ago

  Å men käre nån, att få bli omnämnd ba’ sådär liksom. Himla fint att hitta en sån grej. Nu ska jag läsa ikapp här hos dig, gillar vad jag ser! KRAAAAAM!

  Reply
  1. Jenny
   3 år ago

   Men tack! Har kommenterat några gånger hos dig (men alldeles för sällan) så hoppas ännu fler hittar till dig och får läsa dina fina texter!

   Reply
 2. Siranee - Thaimorsan.se
  3 år ago

  Åh tack för att du tipsade om mig 🙂 Ska bli kul att träffa dig IRL!

  Btw…är barngrinden från Ikea? Köptes nyligen eller längesen? Ikea upplyste om denna 2015 och 2016 då den inte är säker, med full återbetalning om man lämnar tillbaka. Mina föräldrar köpte två stycken när Tilda var liten och jag fick de att lämna tillbaka.

  Reply
  1. Jenny
   3 år ago

   Ska bli jättekul!
   Ja, det är en sån från IKEA. Vi har den bara nere i trappen (hade en till som är tillbakalämnad). Just nu är den inte stängd då K går i trappan själv och J rör sig inte än men vi får se hur vi gör sen. Har ju ingen hög trappa heller 😉

   Reply

Kommentera