i Mammaliv, Vardag

Svar på frågestunden

Svar på frågestunden jennyjenny

.Tack till er som ställde frågor! Här kommer min svar på frågestunden. Jag hade lätt kunnat skriva ett inlägg till varje fråga känner jag men ska försöka hålla det lite kort så att jag kan svara på alla i ett inlägg. Förhoppningsvis blir det inte alltför långt.

Svar på frågestunden

Har du syskon?

Jag har två systrar som är äldre än mig. Vi bor alla i olika städer men försöker att få till så att vi träffas några gånger per år i alla fall. Däremellan blir kontakten mestadels via sms.

När jag letade efter bilder på oss så hittade jag några gamla kort som togs för en födelsedagspresent till vår mamma. (Hon hade uttryckligen önskat sig ett fotografi på oss tre så det var inte på grund av egen-kärhet 😉 ). Ingen av oss gillar direkt att vara med på kort men det var en väldigt bra fotograf. Hon gjorde att det ändå gick ganska bra den gången. De togs i alla fall för lite mer än 4 år sedan och ungefär så här såg vi ut då:

Svar på frågestunden

De tre bilderna är tagna av fotograf Annicka Nilsson. 

Favoritdjur?

Oj, jag gillar väldigt många olika djur! Jag är ju född och uppvuxen på landet och har haft allt från det vanliga med hund och katter till kor, grisar och höns runt omkring mig. Just nu har vi inget husdjur alls. Med två små barn kan jag tycka att det är ganska skönt då djuren antagligen inte hade fått så mycket tid och uppmärksamhet. Men om jag måste välja ett djur så har jag alltid gillat katter. De är så mycket egna personligheter och ”lyder” ingen.

Om du måste välja mellan ”den som håller ordning” eller ”den som stökar”?

I så fall är jag ”den som håller ordning”. Jag är absolut ingen perfektionist och det finns helt klart damm i hörnen här hemma. Men jag gillar att ha det upplockat för då känner jag mig lugnare på något sätt. Jag vill också gärna veta var saker och ting finns och älskar när saker har sin egna plats. Då slipper man lägga en massa tid på att leta efter det man behöver. (Spara och förvara-avdelningen på Ikea kan vara min favoritavdelning…)

Jag undrar när du tänker börja jobba igen efter föräldraledigheten? Och med vad? Fackligt igen eller andra planer?

Min nuvarande plan är att vara hemma under hela 2017. Min man är egenföretagare och är hemma med barnen när han kan. Han bestämmer ju ganska fritt hur han lägger upp sin arbetstid så jag har inte tagit all föräldraledighet mot hans vilja. Vi lägger helt enkelt bara upp det hela så att det passar bäst för oss med de förutsättningar som vi har just nu. Med första barnet hade vi en liten annan uppdelning. (Jag jobbade en dag i veckan från att han var 6 månader. Sedan började han förskolan vid 15 månader). Vi tyckte inte att det fungerade särskilt bra för oss att dela upp det så. Jag kände mest stress över att varken hinna med tillräckligt hemma eller på jobbet. Det funkade inte heller så bra för min man att vara låst till en viss dag hemma.

Just nu känns det perfekt att vara hemma. Förutom att jag trivs väldigt bra med att vara så mycket med barnen så vill jag inte tänka på hur mycket jag hade behövt vabba med Storebror om jag jobbat nu. Så ju längre jag kan vara hemma desto bättre. Så tänker jag i alla fall nu men det kan ju ändras.

Och jag har ju jobbat fackligt det mesta de senaste åren. Det är ju ett uppdrag man väljs till så det får jag se när det börjar närma sig men att arbeta fackligt för att mina kollegor ska ha det bra på jobbet är absolut det roligaste ”jobbet” jag haft. Jag kommer i alla fall börja hålla ögonen öppna efter intressanta arbeten under året så får vi se vad jag ska göra i framtiden. Jag är öppen för flera möjligheter.

Undrar också om ni funderar på att flytta till hus eller planerar att bo kvar i er lägenhet?

Just nu, när barnen är så pass små, så passar det oss perfekt att bo mitt i stan. Vi har nära till allt, nära till jobb och lätt att ta oss ut för att träffa vänner. Men när barnen blir större så kanske läget känns annorlunda. Då kanske även tiden kommer för att lägga mer tid på ett boende (vilket man behöver göra när man har ett hus). Vi har inga direkta planer utan pratar lite då och då men skjuter det lite på framtiden. Huvudsaken är att vi trivs väldigt bra med det boendet vi har nu och ska njuta av det ett tag till.

Längtar du tillbaka till arbetet inom vård/omsorg…eller krävde det mer än det gav tillbaka?

Jag är ju utbildad socionom och har i flera år arbetat på ett boende för hemlösa personer som haft psykossjukdomar och missbruk. Det var, och är, ett väldigt intressant och bra arbete. Men samtidigt så tar det mycket kraft rent psykiskt. Det jag känner nu är att jag kanske inte har den kraften att lägga utanför min familj men det kan ju också bero på att jag är mitt uppe i en föräldraledighet. Jag tänker också på att det arbetet innebär att man jobbar kvällar och helger. Det känns inte heller så lätt att kombinera med småbarnsåren.

Ibland kan jag sakna jobbet och kanske framförallt utbytet med kollegor som man har i arbetet. Jag tror ändå att jag under detta året som föräldraledig kommer hålla ögonen öppna efter något annat arbete som passar bättre för min livssituation de närmaste åren.

Saknar du mer vuxenutbyte nu när vardagen spenderas mestadels med barnen?

Både ja och nej. Jag har ju både försökt hålla kontakt med vänner sedan tidigare men också träffat en hel del nya bekantskaper via öppna förskolan och liknande. Det jag kan tycka är svårt är att det inte är så lätt att få till träffarna. Jag kan ju mest träffa människor under dagtid och då är de flesta andra på sina jobb. När jag väl träffar mina vänner så är det en utmaning att faktiskt kunna ha ett samtal. Barn avbryter och fokuset måste vara på ett eller två barn så att de ej river stället eller skadar sig i någon oförsiktig lek. Jag är oftast helt slut efter en sån träff… Sedan är det många inbokade träffar som får avbokas pga sjukdomar eller annat. Det tar ju sin tid att försöka planera in dem också.

Så på ett sätt så känner jag att jag träffar en hel del andra vuxna. Oftast är det fullt tillräckligt på den fronten men ibland kan jag sakna att ta en fika med en kompis utan barn. Att kunna prata om allt annat i livet utan att behöva fokusera på massor av andra saker samtidigt. Det där med att hinna tänka en hel tanke klart är verkligen något som jag har lärt mig att uppskatta nu 😉

Hoppas att ni uppskattade frågestunden och dess svar. Jag tyckte i alla fall att det var jätteroligt och kommer ni på något mer ni vill veta om mig så är det bara att fråga på i kommentarsfältet!

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

19 månader

Lillasyster 19 månader

Skrivet den 6 december, 2017

Frukost på Big Baby

Skrivet den 22 februari, 2018

Ny bloggdesign och första frågestunden

Skrivet den 15 februari, 2017

Föregående inläggTillbakablick till Spanien
Nästa inläggmars 

6 Kommentarer

 1. Jessica
  7 år ago

  Tack för alla fina svar och vackra foton 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   😉 fina modeller!

   Reply
 2. Josefine Mellstål
  7 år ago

  ? Detta var bästa morgonlektyren till kaffet kl 5 🙂 Tack så mycket lillasyster 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Men tack. O hoppas det var ok att du var med på bild ❤️

   Reply
 3. Evanessè - Jennie
  7 år ago

  Tack för svar 🙂

  Kul att läsa!

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Tacktack 😉

   Reply

Kommentera