i Lillasyster - första året, Mammaliv, Vardag

mars 

Igår var det den första mars och även om det inte är någon drastisk förändring i varken väder eller temperatur (fortfarande regn, blåst och grått) så känns det ändå hoppfullt att vi nu är inne i en vårmånad.

Storebror var på förskolan igår och Lillasyster totalvägrade sova här hemma. Eller hon tog några tupplurar när hon ammades men så fort jag försökte lägga ner henne i sängen var hon klarvaken igen. Så med henne på höften så tog jag tag i städning och renbäddning och tvättning. Försökte ta lite bilder också till kommande inlägg.

Efter förskolan var vi på öppna förskolan och när den var slut (strax efter 4!) somnade äntligen Lillasyster i vagnen. Imponerande nog höll hon ändå ett strålande humör och lekte med de andra bebisarna för fullt. Något annat hon börjat med är att ställa sig genom att ta tag i mig eller något annat för att sen släppa taget och stå och balansera några sekunder. Hon fixar iallafall 4-5 sekunder nu!

Hem från öppna förskolan och eftersom det inte regnade just då så stannade vi en stund ute på gården till Storebrors stora glädje. Så fort vi kom in igen vaknade Lillasyster så det blev ingen jättelång vila för henne trots all vakenhet under dagen.  Undrar om detta är ett steg mot att bara sova en gång per dag? Minns inte alls när Storebror började med det men har för mig att det var först när han började på förskolan ( vid 15 månader)…

Idag sover hon i alla fall här hemma just nu efter att vi varit ute och handlat lite. Försöker därför fixa undan så gott det går innan det är dags att hämta hem Storebror.

IMG_4181

IMG_4184

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Efter förskolehämtningen

Efter förskolehämtningen

Skrivet den 29 november, 2018

Lillasyster 13 månader

Skrivet den 6 juni, 2017

Föregående inläggSvar på frågestunden
Nästa inläggFärsbiffar med rosmarinspotatis

2 Kommentarer

 1. Soon-Im Martinsson
  2 år ago

  Ja det är nåt speciellt med Mars!!! man kan nästan lukta lite vår, haha
  Jag skickar lite sol och värme till dig Jenny som kämpar från lite varmare España ??

  Reply
  1. JennyJenny
   2 år ago

   Tack! Ja, nu väntar vi bara på lite värme här med:)

   Reply

Kommentera