i Graviditet, Mammaliv

Sömnen

I slutet av graviditeten är det tydligen vanligt att man sover sämre. I mina appar så står det bland annat att det är kroppens sätt att förbereda sig för kommande vaknätter när bebisen är född. Tycker det är ett väldigt dumt sätt att förbereda sig på då det känns som mer sömn vore en bättre lösning.

I alla fall så har jag fått känna på detta de senaste nätterna då jag legat vaken mellan 2-4 timmar och inte lyckats somna om. Men det är väl inte riktigt bara hormonerna som spökar.
I natt till exempel så vaknade jag strax efter 3 då K vaknade till och kunde sedan inte somna om utan var vaken vid 7 då K tyckte att det var dags att stiga upp.

Anledningarna till att jag inte somnade om var:

 • Att K vaknade några gånger så jag gick upp och bytte hans blöja och blandade till mjölkersättning
 • Jag fick gå upp och kissa två gånger
 • Mini i magen är vaken på natten när jag ligger still och höll i gång med hicka och försök till att tänja ut magen genom att sparka och ta spjärn åt alla håll
 • Jag låg och funderade på vad jag måste göra på jobbet innan jag går hem om ca 2,5 vecka och även vad jag ska hinna göra innan Mini kommer
 • Låg och stressade upp mig över att jag inte somnade om så att jag skulle vara för trött idag för att kunna bocka av saker på att-göra-listan

Det är väl de anledningarna jag kommer i håg nu i alla fall. Som sagt vaknade K strax innan 7 så då gick vi upp och tittade lite på TV, åt frukost och klädde på oss innan jag väckte T vid kvart över 8 för jag var tvungen att åka till dagens första möte. Har ändå orkat vara hyffsat produktiv på jobbet men jag hoppas lite på att K inte sovit på förskolan så att jag kan vila lite när jag kommit hem efter att ha hämtat honom (för då somnar han oftast i vagnen på väg hem och sover någon timme).

  

 Dagens första möte på jobbet var med min chef och jag fick ett påskägg. Godisinnehållet har säkert hjälpt mig att hålla uppe energinivån under resten av dagen 🙂

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Sova hela natten 

Skrivet den 27 november, 2015

Ikea

Skrivet den 5 januari, 2016

Vardagen

Skrivet den 15 november, 2017

Föregående inläggBarnmorskebesök vecka 33
Nästa inläggFredag 1 april

5 Kommentarer

 1. Evanessè
  5 år ago

  Ja det är underligt, att man sover dåligt innan det är dags. Det är ju då man ska vila för att orka 😉

  Ja, som jag skrev i det andra inlägget. Jag sover inte bra heller, allra redan, det trycker och gör ont. Inatt var det jättejobbigt men det är för att jag antagligen inte skött magen så bra och då spänner det överallt.

  Reply
 2. Evanessè
  5 år ago

  Glömde ju fråga, vilka appar har du? Jag har den mest ”vanliga” (antar jag) ”Gravid och Baby”. Är de andra annorlunda? Vet att flera andra har olika appar också.

  Reply
  1. Jenny
   5 år ago

   Har faktiskt bara två ”gravid och baby” och 1177-appen. Men ibland går jag in och googlar efter info från de andra 😉 Speciellt nu mot slutet då det inte står så mycket i apparna längre eftersom bebisen typ bara växer 😉

   1177 gillar jag för att den känns ”seriös” men den står det mest om barnet i och inte så mycket om mamma. (Och noll om partnern).

   Reply
 3. Evanessè
  5 år ago

  Ja precis, man kan ju googla (vilket är kul och som man gör) 🙂

  Reply
  1. Jenny
   5 år ago

   Inte lika mycket denna gången men är man sömnlös på nätterna är det ju en sysselsättning 😉

   Reply

Kommentera