i Mammaliv, Vardag

En dag på landet

Dagarna när vi var hos mina föräldrar på landet är ganska olika från dagarna vi har i stan. Det känns fint att kunna ge barnen andra upplevelser än det staden kan erbjuda men samtidigt är det skönt att ha båda världarna tillgängliga.

jennyjenny_landet2-9

En stor skillnad mot stan är att när vi är på landet så sover vi, hela familjen, i mitt gamla flickrum. Storbror har en spjälsäng där och jag och Lillasyster ligger i en trång bäddsoffa. När T är med sover han på utdragssängen som tillhör bäddsoffan. Ljuset i rummet och den starka fågelsången utifrån gör att dagen börjar tidigare än vad jag är van vid (och skulle vilja). Omkring 6 brukar Storebror tycka att det är dags att stiga upp. Det är ungefär den tiden min pappa går upp så Storebror får gå ner i köket och äta en första frukost med honom. Tyvärr brukar han inte vara helt nöjd med sällskapet för snart är han upp i rummet igen och jobbar hårt för att få upp oss andra. Lillasyster är inte svårväckt och sedan är det bara för mig att gå upp jag också.

Efter frukosten brukar jag försöka dröja mig kvar vid frukostbordet för att uppdatera mig om lokalnyheterna genom att läsa Blekinge Läns Tidning. Ibland finns nya numret av Land på köksbordet och då kan man bläddra i den en stund. Just vid detta besök så kom tidningen Land och på omslaget fanns min favorit-bloggare Clara. Inne i tidningen tipsade hon om sina recept och jag måste testa några av dem snart!

jennyjenny_landet2-33

Hela dagarna är inordnade efter maten när vi är hos mina föräldrar. Det är frukost, 11-fika, lunch, eftermiddagsfika, middag, efterrätt och kanske någon frukt- eller glasspaus däremellan. Det är min mamma som lagar i princip all mat vilket är skönt att få slippa några dagar. Men den tiden går istället till att jag bar i ett inte barnsäkrat hem. Det var ju runt 30 år sedan det bodde småbarn där så det finns fullt av faror; ett köksskåp fyllt med allt från klorin till biltvättmedel, en kökslåda fylld med knivar och spetsiga köksredskap, många låga bänkar med porslinsprydnader, krukväxter som är placerade på golvet… Ja, ni hör ju. Ett heltidsjobb att bara vakta en ett-åring och en tre-åring i en sådan miljö.

Mellan måltiderna så finns det alltid något att göra. Så länge det inte regnar är utomhus den bästa platsen för att sysselsätta barnen ( på grund av tidigare nämnda faror inomhus). Det finns en sandlåda, en lekstuga, en gunga, massor med kor och hur mycket plats som helst att springa runt på.

När Lillasyster blir trött så försöker jag smyga in och amma henne till sömns i vardagsrummet och har jag tur så stannar Storebror ute och leker med sällskap av mormor eller morfar. Då infinner sig faktiskt några stunder då jag kunde sitta och tänka flera långa tankar i rad helt utan avbrott. En så ovanlig känsla att jag bara satt och njöt med utsikt över vackra orkidéer. Eftersom mobilnätet inte räcker ens för att skicka sms och absolut inte till något internetsurfande så stör inte heller mobilen tankarna vilket är väldigt skönt när man vant sig av med reflexen att ta upp mibilen så fort det blir en lugn stund.

jennyjenny_landet2-28

Efter middag och kvällsmat följer en stund av TV-tittande och vid åtta går jag upp till sovrummet för att natta barnen. När de väl sover är jag oftast helt slut jag också så kvällarna blir väldigt tidiga för mig. Någon gång mellan nio och tio brukar jag ligga i sängen och lyssna på lugna andetag från sovande barn. Det brukar inte dröja jättelänge innan jag sover med dem.

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggEn lista om tid
Nästa inläggNyhandlat

2 Kommentarer

 1. Frida G Svensson
  2 månader ago

  haha gud vad skadad man är. Dålig täckning är för mig omedelbar panik. Då är man allt för fäst vid sin mobil.

  Reply
  1. JennyJenny
   2 månader ago

   Ja, det tar några dagar innan man slutar kolla mobilen på ren reflex 😉

   Reply

Kommentera