Vad passar bättre nu till helgen än att lyxa till det med en riktigt god efterrätt? Att göra karamelliserad banan med glass var en idé från min man. Den innehåller också knapriga cashewnötter och syrlig lime och tillsammans blev det en jättegod efterrätt.
Till vardags försöker vi äta bra och relativt nyttig mat. Då känns det extra gott när helgen kommer och man kan lyxa till det med godsaker. Den här efterrätten ser väldigt fin ut och innehåller en del ingredienser men är verkligen väldigt enkel att göra.
Barnen var med och hjälpte till med att skära bananer och doppade dem i råsockret. Vi vuxna hjälpte till med stekningen och sedan la vi upp efterrätten tillsammans. Det blir ju så mycket roligare när alla kan vara med och hjälpa till i köket!
Recept på karamelliserad banan med glass
Ingredienser:
4 st bananer
1,5 dl råsocker
1 msk smör
kokosflingor
rivet skal från lime
cashewnötter
en god vaniljglass
Gör så här:
Skala och skiva bananerna. Häll upp råsockret i en djup tallrik. Doppa bananerna i råsockret så att det fastar runt om. Smält smöret i en stekpanna. Det ska inte bli bränt men smälta ordentligt. Lägg sedan i bananerna i stekpannan och vänta till de blir gyllenbruna på alla sidor. Servera dem direkt med en god vaniljglass. Det är allra godast när de karamelliserade bananerna fortfarande är varma! Strö över kokosflingor och krossade cashewnötter. Glöm inte det rivna limeskalet för det blir så gott till efterrätten som annars är väldigt söt.
Njut!
Fler recept och mattips hittar du under kategorin ”recept och mat”
Bli först att kommentera!