i Recept och mat, Vardag

Karamelliserad banan med glass

Karamelliserad banan och glass

Vad passar bättre nu till helgen än att lyxa till det med en riktigt god efterrätt? Att göra karamelliserad banan med glass var en idé från min man. Den innehåller också knapriga cashewnötter och syrlig lime och tillsammans blev det en jättegod efterrätt.

Till vardags försöker vi äta bra och relativt nyttig mat. Då känns det extra gott när helgen kommer och man kan lyxa till det med godsaker. Den här efterrätten ser väldigt fin ut och innehåller en del ingredienser men är verkligen väldigt enkel att göra.

Barnen var med och hjälpte till med att skära bananer och doppade dem i råsockret. Vi vuxna hjälpte till med stekningen och sedan la vi upp efterrätten tillsammans. Det blir ju så mycket roligare när alla kan vara med och hjälpa till i köket!

Recept på karamelliserad banan med glass

Ingredienser:

4 st bananer

1,5 dl råsocker

1 msk smör

kokosflingor

rivet skal från lime

cashewnötter

en god vaniljglass

Gör så här:

Skala och skiva bananerna. Häll upp råsockret i en djup tallrik. Doppa bananerna i råsockret så att det fastar runt om. Smält smöret i en stekpanna. Det ska inte bli bränt men smälta ordentligt. Lägg sedan i bananerna i stekpannan  och vänta till de blir gyllenbruna på alla sidor. Servera dem direkt med en god vaniljglass. Det är allra godast när de karamelliserade bananerna fortfarande är varma! Strö över kokosflingor och krossade cashewnötter. Glöm inte det rivna limeskalet för det blir så gott till efterrätten som annars är väldigt söt.

Njut! 

 

Fler recept och mattips hittar du under kategorin ”recept och mat”
Karamelliserad banan med glass

Karamelliserad banan med glass

Karamelliserad banan med glass

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Tips på mellanmål som barnen älskar

Skrivet den 14 september, 2017

Soppa på jordärtskocka

Skrivet den 8 november, 2017

Dagens smoothie m.m

Skrivet den 9 februari, 2016

Föregående inläggHemma i Göteborg
Nästa inläggIntervju med Storebror 4,5 år

Bli först att kommentera!

Kommentera