i Mammaliv, Vardag

En glimt ur vardagen

En dag hann Storebror vara på förskolan! Tidigt morgonen därpå väcktes jag av mobiltelefonens sms-signal och meddelandet handlade om att tre nya barn blivit drabbade av magsjuka. Så K får vara hemma tills nästa vecka.

Igår handlade vi mat som behövdes för att fylla på skåpen och grejade lite. Jag kände mig väldigt trött och antagligen är det efter dagarna i Blekinge. Jag och barnen sov i mitt gamla flickrum. Storebror i en spjälsäng (han sov bra; hela nätter utom en natt då han vaknade till vid 2 och somnade om då han fick mjölk). Jag och Lillasyster sov i en väldigt smal bäddsoffa så jag har fortfarande lite stel rygg och ond nacke (och en avdomnad hand som jag hoppas beror på konstig sovställning). Lillasyster vaknar ungefär 6 gånger (räknar inte så noga) varje natt för att äta). Storebror väckte oss alla vid 6-7-tiden så det var tidiga morgnar och intensiva dagar.

Igår när T kom hem var jag därför tvungen att andas lite så han tog ut barnen och handlade hem indiskt till mat och sedan blev kvällen mycket bättre!

Idag har vi hittills försökt få i oss frukost (gick sådär, ingen åt upp), samlat ihop smutsiga kläder att tvätta. Under tiden behövde Storebror hjälp i en lek och när jag kom tillbaka till badrummet 5 sekunder senare hade Lillasyster fått tag på toapapper som rivits sönder och delvis hamnat i munnen. Snabbt gömma undan papper och starta tvättmaskinen. Tillbaka till Storebror och nästan direkt börjar Lillasyster klia sig i ögonen men utan ro att ammas till sömn. Men hon somnade väldigt snabbt i sin säng.

Nu är diskmaskin och tvättmaskin igång och Storebror får lite vila med Ipad. Klockan är inte ens 11 på förmiddagen. Ikväll är det årsmöte med styrelsen jag är med i. Jag och barnen ska dit och så får deras humör avgöra hur länge vi stannar. Storebror vaknade iallafall närmare 8 i morse så vi kanske snart är tillbaka i vanliga rutiner igen. Hoppas! IMG_4073.jpg

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Sova hela natten 

Skrivet den 27 november, 2015

Sparkar

Skrivet den 17 februari, 2016

Sjukdomsperioden har börjat på förskolan

Skrivet den 28 november, 2017

Föregående inläggTillbaka i storstan
Nästa inläggJul i februari

Bli först att kommentera!

Kommentera