i Mammaliv, Vardag

Nyårsafton 2018

nyårsafton 2018

Ett nytt år har startat och det finns säkert många som satt upp mål och löften för 2019. Jag har några stycken som jag tänkt fokusera på. Men först tittar vi lite på hur vi firade nyårsafton 2018.

Nyårsafton kan ju vara årets fest med en massa förväntningar och förberedelser. Sedan vi fick barn så firar vi numera väldigt lugnt och avslappnat. Allra helst är vi hemma hos oss så att barnen kan somna i lugn och ro utan att vi behöver ta oss hem mitt i natten.

Nyårsafton 2017 lagade vi en trerätters middag tillsammans och tittade på TV tills barnen somnade. Jag och min man skålade in det nya året med julmust på balkongen. Nyårsafton 2016 var Lillasyster bara en liten bebis och firandet var en picknick med massa filtar och kuddar på vardagsrumsgolvet. Året innan, nyårsafton 2015, hade vi en liten Storebror och jag hade Lillasyster i magen. Då bjöd vi in våra vänner och hade ett stort knytkalas med säkert 20 olika rätter under kvällen. Längre bak än så har jag inte bloggat men firandet har ju helt klart blivit lugnare, och mysigare, för varje år.

Vår nyårsafton 2018

nyårsafton 2018

I år startade vi med att vid fem på eftermiddagen åka ner mot hamnen för att titta på GP:s stora fyrverkeri. Storebror gillade det men Lillasyster passade på att ta en tupplur. På bilden sitter Storebror på min mans axlar och tittar på fyrverkerierna borta vid hamnens stora lyftkranar. Det var ganska molnigt så många fyrverkerier försvann bakom dimma och moln men det var ändå väldigt fint att se.

När vi kom hem fixade vi mat och sedan följde en kväll framför TV:n. I år köpte vi hem mat som krävde så lite jobb som möjligt. Det blev en trerättersmiddag med olika pajer till förrätt, potatisgratäng och kycklingspätt till huvudrätt och sedan crème brüllée och choklad-milkshake till efterrätt.

Båda barnen lyckades faktiskt hålla sig vakna ända till tolvslaget! Efter att ha sett fyrverkerierna (för andra gången denna kväll) så fick båda barnen somna i vår stora säng.

Så ett helt alkoholfritt nyårsfirande och en helt ångestfri nyårsdag. Helt perfekt och det bästa firande jag kan tänka mig! Nyårsdagen spenderade vi ute i solen med en lång promenad.

Nyårsmål inför 2019

Jag har inte riktigt skrivit ihop någon lista med mål inför det nya året men jag har några saker som jag tänkt på. En sak är att ta mig tid för att yoga. Jag har lyckats några gånger under 2018 men det är alltför lätt att prioritera bort bland alla vardagsmåsten. Mitt mål är i alla fall att få till yoga (eller någon annan träning) en gång i veckan. Ett annat mål som lite hänger ihop med det första är att göra mer saker som är roliga. Jag fick ju en så fin julklapp av min man, en lettering-bok, så ett mål är att ta mig tid till att öva på att skriva fina texter.

Vi har ju gjort lite ommöbleringar här hemma men inredning är ju ett pågående projekt. För att kunna ha bättre ordning och hålla fint så är ett av årets mål att sälja av det vi inte längre behöver på Blocket och på Tradera. Det finns både möbler, leksaker och kläder som väntar på att få nya ägare.

Ett annat konkret mål handlar om jobbet. Just nu har jag bara ett vikariat fram till sista maj. Att få fortsätta där jag är nu är så klart det stora målet men där kan jag inte göra så mycket åt om det kommer att gå. Så i andra hand måste jag hitta, och få, ett jobb som jag vill ha innan sommaren.

Det var nog de målen som jag formulerat klart. Kanske fylls listan på eller så får det räcka med dessa.

Har du några mål eller löften för 2019? Hade varit kul att höra!

nyårsafton 2018

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Nyårsmaten

Skrivet den 1 januari, 2016

Om nyårshelgen

Skrivet den 2 januari, 2018

Do more of what makes you happy

Do more of what makes you happy

Skrivet den 3 januari, 2018

Föregående inläggÅrets julklappar
Nästa inläggPalmhuset på årets första dag

Bli först att kommentera!

Kommentera