i Mammaliv, Vardag

Om nyårshelgen

Nyårshelgen har kommit och gått och nu är vi plötsligt i 2018. Jag har alltid tyckt att det är lite sentimentalt på nyårsafton då man lämnar ett år men samtidigt känns det spännande med vad det nya ska innehålla. När det kommer till fester på nyårsafton så har jag dock alltid känt att det är den mest överskattade kvällen (tätt följd av midsommarafton).

Nu när vi har två små barn i familjen så är ju förväntningarna på en helt annan nivå än innan barn. De senaste åren har vi firat hemma med vänner eller som i år; bara vi fyra. Det är så skönt att ha all sina saker och så enkelt att bara in barnen till sina sängar när de somnat. Slippa ta sig hem mitt i natten och frysa ute vid tolvslaget. Jag låter kanske hemskt tråkig nu men jag kan absolut uppskatta fester eller utekvällar men just nyår stannar jag helst hemma eller är på någon mindre hemmafest.

I år var vi som sagt hemma i lägenheten. Vi handlade hem god mat och lagade toast Skagen till förrätt. Hela familjen hjälptes åt.

Vi tittade lite på TV (vi hittade ett gäng avsnitt av en av de roligare serierna; Modern Family, som vi missat att de kommit ut). Under tiden stod potatisgratängen i ungnen och den fick sedan sällskap av älgkalvsbiff och trattkantareller som mina föräldrar hade med sig från skogen i Blekinge.

Till efterrätt hade vi tre goda sorters hägendaz-glasser som vi åt av framför TV:n. Mellan maten så spelade vi lite inomhusfotboll med barnen och pratade lite facetime-samtal med farmor och farfar. Barnen var uppe i varv då de fick vara uppe så länge de orkade så ett tag var nog jag och T de tröttaste i familjen. Men när vi svepte in oss i filtar och la oss ute på soffan på vår inglasade balkong så somnade barnen ganska snabbt.

Vid tolv-slaget skålade jag och T med varsitt glas julmust och tittade på alla fyrverkerier utanför våra fönster. Barnen bar vi till sängarna och snart sov vi vuxna också.

nyårnyår-2nyår-3

Juldagen bjöd på sovmorgon till nio. Vår tradition är att inga pengar får användas på årets första dag för då kommer man förlora pengar under resten av året så vi hade köpt hem det vi kunde tänkas behöva under dagen.

Vi tog en lång promenad genom Göteborg under eftermiddagen. När vi kom hem gjorde vi pizza med massor av goda grejer på. Nyårspizza hör ju till och den blev väldigt god.

Storebror och jag tog ett bad och sedan var det dags för nattning som jag trodde skulle bli ganska enkel… Men först vid 22 kunde jag och T andas ut i soffan framför ett avsnitt Modern Family och sen väntade lite TV-spel för T och sängen för mig.

I stort sett en fin nyårshelg och nu är det en vecka hemma med båda barnen för mig. Nästa vecka börjar Storebrors förskola igen och vi får se om det kommer något besked om Lillasysters förskoleplats.

nyår-5nyår-6

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Nyårsmaten

Skrivet den 1 januari, 2016

Nyårskvällen 

Skrivet den 1 januari, 2016

nyårsafton 2018

Nyårsafton 2018

Skrivet den 5 januari, 2019

Föregående inläggÅret när jag skaffade mig en ny hobby
Nästa inläggDo more of what makes you happy

3 Kommentarer

 1. Jessica
  2 år ago

  Tycker er nyårsafton låter helt perfekt. Min såg likadan ut, fast utan barn. Jag tycker också stora nyårsaftonsfester är överskattat. Har varit på tillräckligt många sådana i mina dar. Jag föredrar precis som du/ni att fira lite mindre med hemmafest eller bara själva hemma helt enkelt. God mat och lugn och ro är det bästa. Reflektion över året som gått göres bäst i stillhet.

  Reply
  1. JennyJenny
   2 år ago

   Ja, just den kvällen så är det bästa sättet enligt mig 😉

   Reply
 2. Veckan som gått - vecka 1 | Mitt liv som tvåbarnsmamma | JennyJenny.se
  2 år ago

  […] har ätit en hel del gott under veckan. Den hemlagade pizzan blev väldigt god men även frukostarna med plättar och mangosmoothies som vi ätit nu i helgen. […]

  Reply

Kommentera