i Vardag

Binda blombuketter

Binda blombuketter

När vi var på trädgårdseventet hos Systrarna på Näset så fick vi en liten kurs i hur man kan binda blombuketter. Jag har ju nästan bara gröna växter hemma men en bukett med blommor är ju något extra!

Förutom själva blomsterbinderiet så delade Camilla, @mygardenhome på Instagram, med sig av tips för att få snittblommorna att hålla längre. Att alltid göra nya snitt på blommorna innan man sätter dem i vasen, att rosor ska ha varmt vatten och andra blommor kallt samt att det är bra att byta till färskt vatten i vasen varje dag. Om man gör detta så kan blommorna hålla flera veckor i vasen.

Mygardenhome binda blombuketter

Konsten att binda blombuketter

Den teknik som Camilla visade oss var ”spiral-tekniken”. Tricket för att få till en fyllig och rund blombukett är tydligen att lägga stjälkarna i en ordning så att de ”snurrar” runt varandra. Genom att starta med en stjälk och sedan lägga till blommorna en och en så får buketten en snygg form och ser bättre ut i vasen.

Vi fick också se hur man knyter buketten på bästa sätt. Inte helt enkelt!

kurs binda blombuketter

Efter Camillas genomgång så fick vi några blommor var  och sedan var det bara att testa vår nya kunskap i praktiken. Det blev en hel del skratt under bukettskapandet. Och inte minst när vi skulle få till knytningen. Men sedan, när vi var klara, så hade vi skapat ett gäng fina buketter!

blombukett blomsterbinderi

Första försöket att binda blombuketter gav absolut mersmak! Tack Camilla för din inspiration och tack till Malin på Eventolution som satt ihop det fina trädgårdseventet.

rosor binda blombukett

 

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Vi flydde vintern för en kväll

Skrivet den 18 december, 2017

Fina blommor 

Skrivet den 14 maj, 2016

Föregående inläggTrädgårdsevent hos Systrarna på Näset
Nästa inläggSommarlov i Blekinge

Bli först att kommentera!

Kommentera