i Vardag

Föräldraledig fredag

föräldraledig fredag

Idag har det äntligen varit föräldraledig fredag för mig! Det är verkligen skönt att jobba fyra dagar i veckan och sedan ha tre dagar med familjen. Och fredagarna är det oftast bara jag och barnen hemma. Vi brukar ju alltid börja dagen med ett besök på Öppna Förskolan. Då får barnen leka av sig i två timmar efter frukosten och vi kommer igång med dagen.

När vi kommit hem så fixar jag en lunch åt oss  och sedan får barnen leka vidare hemma. Då passar jag på att ta tag i städning, tvätt, vikande av kläder och allt annat som inte riktigt hinns med under jobbveckan.

Nu har vi precis ätit middag och förutom den vanliga dammsugningen så fick mattorna en omgång med vår nya våtdammsugare idag. Avloppet under badkaret fick också en välbehövlig rensning. Det känns så skönt att ha allt sånt gjort idag för då är det lättare att koppla av under helgen.

Frukost-event med flera vänner

Igår startade min dag lite bättre än vanligt. Malin hade bjudit in mig till ett frukost-event tidigt på torsdagsmorgonen. Hon höll det tillsammans med hennes favorit-samarbetspartners, Kivat och Thule. På plats fanns också många vänner och bekanta som det var alltför länge sedan jag fick sitta ner och prata med. Det var så kul att träffa Emma, Maja, Ellie, och Anna igen. Jag träffade också Nina för första gången och jag tror alla på plats (inklusive jag) smälte av hennes sex veckor gamla dotter som var med!

Det finns så mycket mer att skriva om eventet och jag har en hel del bilder att dela med mig av så ett inlägg om det kommer inom kort. Extra smidigt att eventet hölls så nära mitt jobb. Efter en trevlig stund och god frukost kunde jag promenera till kontoret på några minuter. Perfekt start på dagen!

Föräldraledig fredag med en lugn kväll

Nu har vi som sagt fått mat i våra magar och jobbat hårt här hemma under dagen med att få det lite fint. Min man jobbar så jag hoppas på att få en lugn kväll. Vi fick besök av en liten Dracula tidigare i veckan som frågade efter ”bus eller godis”. Storebror undrade varför inte han kunde gå och fråga det också…Idag träffade vi på pojken som var utklädd till Dracula och hans mamma och jag frågade om vi fick komma och göra ett litet Halloween-besök senare under kvällen. Det gick så bra så! Så om en liten stund ska barnen byta om och vi ska ta trapporna ner så att de får göra sitt första ”Bus eller godis” innan Halloween är över.

Hoppas att ni har en riktigt bra kväll och start på helgen!

föräldraledig fredag

föräldraledig fredag

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggLillasyster två år
Nästa inläggHalloween med massor av pumpor

Bli först att kommentera!

Kommentera