i Vardag

Halloween med massor av pumpor

Halloween med massor av pumpor

Vi tjuvstartade vårt firande av Halloween med massor av pumpor redan förra helgen. Vi hälsade då på hos mina föräldrar i Blekinge. Naturen var fylld av fina färger på alla löv och min mamma hade fullt av egen-skördade pumpor som barnen fick leka med.

Det blåste en väldigt isande nordanvind men barnen verkade inte bry sig så mycket om det. De var så nöjda över att få springa runt. Men ännu gladare blev de när jaktlaget lite senare återvändo från skogen och dagens jakt. De tog nämligen fram grillen och bjöd på korv ute på gården. Vilken lycka!

 

Halloween med massor av pumpor

Halloween med massor av pumpor

Min pappa karvade och skar ut en fin pumpa. Senare på kvällen så lyste den så fint på altanen. Men hela gården hade faktiskt fått pynt. På sommaren brukar det stå blommor under ladugårdsfönstret. Nu var den blomlådan fylld med fina små prydnadspumpor. Ett träd hade fått lysande pumpor hängande från sina grenar. Och det gamla mjölkbordet hade fått både pumpor, växter och annat fint på sig.

Har ni något särskilt Halloween-pynt hemma? Eller firade ni Halloween över huvudtaget?
Vi fick med oss en hel del av pyntet så det hänger numera här hemma i vårt kök. På balkongen har prydnadspumporna fått byta plats med växterna som tycker det är för kallt för dem nu.

Halloween med massor av pumpor

Halloween med massor av pumpor

Halloween med massor av pumpor

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

En treårings höstfunderingar

Skrivet den 17 oktober, 2017

Naturen mitt i stan

Naturen mitt i stan

Skrivet den 14 november, 2018

Bilder från höstpromenaden

Skrivet den 25 oktober, 2016

Föregående inläggFöräldraledig fredag
Nästa inläggSöndagsfrukost hemma

2 Kommentarer

 1. Jessica
  6 år ago

  Jag tycker det är lite mysigt med traditioner överhuvudtaget och Halloween är också kul. Jag gillar när man får vara kreativ och skapa ”pynt” själv, inte bara köpa färdigt. Jag fick en del pumpor med mig hem från mamma jag också och så köpte jag faktiskt en stor och karvade ut min egen ”pumpagubbe” som har lyst så fint här hemma nu sedan i onsdags. Nu är det ju bara 4 veckor till 1:a advent!!

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Ja, vi fick ju en del pynt med oss från Figgamåla men nu har det fått plockas undan. Men det är ju nästan att man längtar efter lite julpynt nu 😉

   Reply

Kommentera