i Recept och mat, Vardag

Glasnudlar med grönsaker

Häromdagen testade jag att laga lite olika koreanska maträtter. Just det här receptet är hämtat ur denna kokbok (så jag kan be om ursäkt till svärmor om det inte är ”rätt” sätt att göra detta) 😉

Jag ville i alla fall testa att göra Chapshae (=glasnudlar med grönsaker). Enligt receptet så kan man göra med nötkött i men jag gjorde en vegetarisk och så hade vi kött m.m bredvid i stället.
Det man behöver (till ca 4 personer) är:

– 10 cm zucchini
– 1/2 röd paprika
– 2 morötter
– 150 g champinjoner eller karl-johanssvamp eller shiitake
– 200 g glasnudlar
– 3 dl strimlad purjolök
– 50 g färsk spenat
– 2 msk koreansk eller japansk soja
– 1 msk strösocker
– 2 tsk sesamolja
– 1 krm svartpeppar

Skiva zucchinin i 1/2 cm tjocka halvmånar. Strimla paprika, morötter, purjolök och dela svampen i mindre bitar.

Koka nudlarna och klipp eventuellt dem så att de inte är för långa.
Stek grönsakerna så att de blir mjuka och har fått lite färg. Lägg nudlarna och grönsakerna i en bunke och blanda i soja, socker, sesamolja och peppar. Blanda väl och låt dra i minst 10 minuter.

Maten fick godkänt av T men jag råkade ha nudlarna lite för länge i det kokta vattnet så de blev tyvärr inte helt lyckade så följ anvisningarna på paketet noga.

Till denna mat hade vi bulgogi-kött, äggrullar och ris. Så köttet och äggen kommer det att komma recept på inom kort.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Koreanska folkdräkter

Skrivet den 24 maj, 2017

Matmuffins

Skrivet den 17 januari, 2016

Ettårskalas

Skrivet den 10 maj, 2017

Föregående inläggLite mer sommar 
Nästa inläggTisdag 

4 Kommentarer

 1. Siranee - thaimorsan.se
  1 år ago

  Det såg inte ut som glasnudlar utan risnudlar ☺️ På tal om risnudlar så finns det nu Brown rice nudlar som jag har börjat köpa. I Thailand är det het med clean eating också så folk äter Brown rice istället

  Reply
  1. Jenny
   1 år ago

   Haha. Får göra ett nytt o bättre försök ?Smaken blev bra så nästa gång blir det nog ännu bättre! Har aldrig hört talas om de nudlarna men förstår att det måste komma nya saker även där (som råris osv som följer trenderna) 🙂

   Reply
 2. Siranee - thaimorsan.se
  1 år ago

  Det har funnit länge med råris osv men asiater du vet…det måste vara en trend innan det skulle bli en rusning haha

  Reply
  1. Jenny
   1 år ago

   Haha ?

   Reply

Kommentera