i Graviditet

”Gravidkrämpor”

En liten sammanfattning av ”gravidkrämporna” så här långt. Skriver det inom citationstecken då alla inte är direkt negativa. 

Ett märkbart gravidsymtom som uppkom nyligen var att jag höll på att svimma på ett jobbmöte häromdagen. Kände att jag blev yr, tappade fokus och mådde jätteilla. Jag fick ursäkta mig och säga att jag behövde gå på toaletten och väl dör sätta mig på huk med huvudet mellan knäna och andas. Jag började svettas massor och jag har svimmat några gånger tidigare (ej gravid) så jag kände att det var sekunder ifrån att jg skulle ha gjort det denna gång om jag inte gått undan. 

Jag har ju lågt blodtryck så det kan bero på det men även järnbristen. Jag rekommenderades att ta jörntabletter varannan eller var tredje dag så jag har tagit var tredje men ska nog testa att öka på det. 

Jag kunde iallafall gå ut och fortsätta mötet efter att ha samlat ihop mig några sekunder på toaletten men kände mig lite vimmelkantig resten av dagen. 

En annan krämpa (som faktiskt är en krämpa) är känningar av foglossning. Så fort jag står upp eller går en längre stund så känner jag av detta bak i bäckenbenet. Det är inte så mycket smärta än men jag hoppas verkligen att det inte ska bli värre. 

En sak som är positiv är att jag märkt att mitt hår och mina naglar växer fortare. Till exempel brukar mina tånaglar bara behövas klippas en gång i månaden i vanliga fall men nu har det varit varje vecka. Jag märker det också på min lugg som snart är nere i ögonen och det var bara två månader sedan jag klippte den kort. 

Detta är väl de nyaste ”upptäckterna” men listan kommer säkert fyllas på i och med att veckorna går 😉  

orelaterad bild på mig som min syster smygtog i Spanien. jag sitter och läser någon meny.
Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Gravid vecka 11

Skrivet den 17 oktober, 2015

Gravid i vecka 15

Skrivet den 14 november, 2015

Gravid vecka 13

Skrivet den 31 oktober, 2015

Föregående inläggSova hela natten 
Nästa inläggFredagsmys 

Bli först att kommentera!

Kommentera