i Mammaliv, Vardag

K 22 månader 

K är 22 månader nu (snart 23) och det händer ju mycket med utvecklingen hela tiden så det kanske är dags för en sammanfattning över hur det är just nu. 

Han gillar både att sitta och mysa framför TV:n och att rusa runt i lägenheten och hoppa. Hans bästa leksak just nu är en boll och han sparkar och kastar ibland på egen hand men det allra bästa är när någon vill ”panga” med honom (sparka fram och tillbaka). 

Han gillar även sin leksaksspis där han lagar mat till mig och T på kvällarna när vi sitter bredvid i soffan och tittar på TV. Nallen (eller nenna som K säger) blir också ofta matad. 

Andra favoriter bland leksaker är en plasthammare (banga), duplo, böcker, bilar, flygplan och traktor. Sedan gillar han väldigt mycket att hjälpa till med det vi gör. Han dammar och sopar till exempel bär jag städar och vill gärna vara med och skruva bär vi fixar med något. 

Det kommer mer och mer prat och en del ord som vi förstår vilket är kul men de flesta orden är fortfarande hans egna så det kan vara svårt att förstå vad han menar ibland. De använder en del stödtecken på förskolan och de underlättar en del för honom att uttrycka sig (T.ex tecken för mjölk, jobba etc ). 

K sover middag de dagar vi är hemma men på förskolan brukar han inte sova förrän i vagnen på väg hem. 

Han är oftast glad men humöret kan växla fort när något inte går som han vill. Det är ändå oftast lätt att få honom på andra tankar. 

Liten ordlista

Härna-stjärna

Lomma-blomma

Nenne-nalle

Fitten-filten

Icka-dricka

Paen/pann-pallen

Hooo- glass/kallt

Happa-hoppa

Mam-mam – mat/äta

Annars hör man ofta ”ha den” , ”den e min” eller ”mamma sitta här” 😉 

Men det kommer nya ord varje dag nu. Första namnet som han sa igår var Hanna (pedagog på förskolan) 

   

    
   

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Lillasyster 16 månader

Skrivet den 14 september, 2017

Åksjuka barn

Skrivet den 3 augusti, 2017

Två år 

Skrivet den 14 juni, 2016

Föregående inläggMåndag
Nästa inläggVila

Bli först att kommentera!

Kommentera