i Lillasyster - första året, Mammaliv, Vardag

Lillasyster 8 månader 


Nu har Lillasyster hunnit bli 8 månader gammal och det är dags att sammanfatta hennes sjunde månad och vad som har hänt under den.

Det tydligaste framsteget är att hon lärde sig att sitta stadigt så att jag nu vågar lämna henne sittande på golvet. Kort därefter fick hon även koll på det här med att krypa på knäna så nu fixar hon att från sittande ta sig till knästående och kryper ganska snabbt över golvet mot det hon vill ha.


Fram tills att hon var 7 månader så gick hon mest smaka lite smakportioner då och då samt gröt på kvällarna men nu den senaste månaden så har jag även gett henne ett mål mat mitt på dagen (1/2-1 burk mat ungefär och ibland med mosad eller riven frukt till efterrätt). Jag kan inte komma på att det är något som hon inte velat äta. Hon gapar och äter tills hon blir mätt vilket är väldigt tacksamt. Nu de senaste dagarna har hon fått smaka lite mer av det som jag och storebror ätit på dagarna eftersom det är dags att vänja henne vid lite mer än bara mosad mat. Hon har fått lite makaroner, småbitar av plättar och äppelbitar att gnaga på (självklart medan jag hållt i äpplet och kollat så hon inte får loss för stora bitar).

Lillasyster har haft en väldigt mammig period (mer än vanligt). Hon blir ledsen om det kommer någon som hon inte känner igen och ska prata med henne och ingen annan än jag ska helst hålla henne. Men om hon inte ser mig brukar det ändå funka med pappa eller någon annan hon känner.


Hon sover fortfarande bra med några matstunder under natten men hon sover bäst bredvid mig i sängen. Det är inte så ofta det funkar att lägga ner henne i spjälsängen.

När hon är vaken är hon nöjd och glad för det mesta. Ler mycket och skrattar ofta. Hon har börjat göra nya ljud. Hon härmar språkmelodin och säger Babababa och ibland gör hon blåsljud med munnen.

Några dagar före nyårsafton tittade hennes tredje tand fram (hennes högra framtand däruppe). Hon verkar inte ha några direkta besvär än så länge när tänderna kommer.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

J sju månader

Skrivet den 7 december, 2016

Gårdagen

Skrivet den 3 januari, 2016

Fullt hus

Skrivet den 22 juli, 2016

Föregående inläggLördag
Nästa inläggMåndag

2 Kommentarer

 1. Evanessè - Jennie
  9 månader ago

  Stora tjejen!

  Hur ser sovrutinerna ut på dagarna?

  Reply
  1. JennyJenny
   9 månader ago

   Jaadu… De finns nog inte. haha. Nu har ju storebror varit hemma i över en månad pga jullov o sjukor o sånt så lilla J får sova när hon kan och han inte väcker henne. Men kan skriva ett inlägg om hur det ungefär ser ut för märkte att det blev lite långt här som kommentar 😉

   Reply

Kommentera