i Graviditet, Vardag

Besök hos barnmorskan

I dag var det dags för det andra besöket hos barnmorskan. Jag har ju bara varit på inskrivningen och sedan ultraljuden. Det är lite skillnad från första graviditeten då man gick oftare i början. Men nu andra hälften ska det vara samma antal besök.

Jag går på samma MVC som första gången, Barnmorskegruppen, men barnmorskan som jag hade då har slutat så det är en ny för mig denna gång. Jag valde Barnmorskegruppen, som är privat, för att vi var mitt i en flytt och jag ville inte byta MVC mitt i graviditeten för att vi flyttade till en annan del av stan. Det finns dessutom fördelar med att välja ett ställe som ligger nära jobbet istället för nära där man bor eftersom besöken är på vardagar och man oftast jobbar ganska långt in i graviditeten och då har smidigare att ta sig dit från jobbet.

Men åter till dagens besök. Jag fick börja med ett extra ultraljud för det var ett mått de inte kunde se förra gången då Mini låg så långt ner i magen. Idag var läget bättre och allt såg jättebra ut. Sen mätte barnmorskan mitt blodtryck och lyssnade på Minis hjärta och jag fick massor med papper och information. 

Nästa besök är i början av februari när jag är i vecka 25 och då börjar magen att mätas för att se att den följer sin kurva och växer som den ska. Resten av alla tider är också inbokade nu. 

  

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Barnmorskebesök vecka 38

Skrivet den 29 april, 2016

Barnmorskebesök vecka 26

Skrivet den 3 februari, 2016

J 12 veckor 

Skrivet den 29 juli, 2016

Föregående inläggMåndag
Nästa inläggTisdagskväll

Bli först att kommentera!

Kommentera