i Mammaliv, Vardag

Bilder och namn på barnen

I den här bloggen skriver jag ju väldigt mycket om mina barn och vår familjs vardag men samtidigt lägger jag inte upp bilder som visar deras ansikten och skriver inte ut deras hela namn. Om någon suttit och funderat på varför så tänkte jag berätta hur jag (och min man) resonerar kring detta.

För det första så är ju det här min blogg som jag har valt att starta och jag har full respekt för att familj, släkt och vänner inte vill synas på den. Därför tar jag inte med bilder som visar andras ansikten om jag inte frågat först. När det gäller våra barn så är ju de alldeles för små för att fråga så därför bestämde min man och jag väldigt tidigt att vi skulle vara väldigt sparsamma med bilder på våra barn i alla sociala medier.

Jag kan dock förstå de som lägger upp massa bilder på sina barn för ens egna bar är ju finast och sötast i världen! Men vi har löst det genom att ha en låst delningssida för närmaste familjen där vi kan dela bilder på våra små utan att oroa oss för att bilderna hamnar i ”orätta händer”.

Och varför skriver jag inte ut hela namnen på barnen? (Vilket jag förresten inte gör på min man eller andra som nämns i bloggen heller). Jo, jag vet ju inte hur länge jag kommer blogga eller hur stor bloggen kommer bli men jag vill i alla fall försöka undvika att framtida vänner, lärare eller arbetsgivare ska googla på mina barns namn och hitta denna blogg som första sökresultat. Jag vill kunna dela med mig av både positiva och svårare delar av föräldraskapet och genom att delvis ”cencurera” mina barn så känner jag mig lite friare att göra detta. Men jag skriver ändå så klart inte om allt eller alla detaljer men de delat som de flesta föräldrar går igenom tycker jag känns okej att även jag delar med mig av på bloggen.

Som sagt, så här resonerar jag kring det här. Vad tycker du och om du själv bloggar; hur har du valt att göra och varför? Hade varit intressant att höra eftersom det finns så många olika sätt.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Bebisprylar

Skrivet den 21 december, 2015

Öppna förskolan

Skrivet den 31 januari, 2017

Tröttheten

Skrivet den 26 juli, 2017

Föregående inläggDoftljus 
Nästa inläggJulklappar

Bli först att kommentera!

Kommentera