i Recept och mat

Bulgogi


Idag kommer receptet på en bulgogi-marinad (koreanskt marinerat nötkött).
Den är väldigt enkel och god och eftersom köttet ska skäras i små bitar går stekningen jättesnabbt.

Nötköttet ska helst vara nötinnanlår eller entrecote. Receptet kommer från denna kokbok.


Marinaden består av:
– 1 msk pressad vitlök
– 1 1/2 msk sesamolja
– 1 dl koreansk eller japansk soja
– 2 msk strösocker
– 1/2 krm svartpeppar

Blanda i hop alla ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet, skuret i tunna skivor, i marinaden i minst 30 minuter. Stek på hög värme. Klart!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Glasnudlar med grönsaker

Skrivet den 18 september, 2016

Koreanska folkdräkter

Skrivet den 24 maj, 2017

Ettårskalas

Skrivet den 10 maj, 2017

Föregående inläggSolig onsdag
Nästa inläggGodmorgon 

Bli först att kommentera!

Kommentera